Historische en traditionele recepten uit
Nederlandstalige kookboeken

  

Erwtensoep
(15de eeuw).
'Sluberkens'
(15de eeuw)
Geroosterde vis met
3 sauzen (15de eeuw)
Gevulde kweeŽn
(15de eeuw)
Valse vis
(15de eeuw)
Nepei
(15de eeuw)
 
Stokvis met erwten
(15de eeuw)
Stokvis met erwten
Wafels met slagroom
(15de eeuw)
Gevulde eieren
(16de eeuw)
Kweetaart
(16de eeuw)
Salade met pastinaak
(16de eeuw)
Geroosterde kip met
aalbessen (16de eeuw)
Omelet met kruisbessen
(16de eeuw)
Kruibessenomelet van Karel Baten
Taart met Brie en peren
(16de eeuw)
De taart na het bakken
Clareit
(16de eeuw)
 
Pekelharing
(17de eeuw)
Moestuinsalade
(17de eeuw)
Kalfsgehaktballen
(17de eeuw)
Hoen met groen
(17de eeuw)
Het 'hoen met groen' op een schaal
Pruimentaart
(17de eeuw)

   
Schorseneren
(18de eeuw)
Boerenkool met kastanjes
(18de eeuw)

Kale
Lamsvleespastei
(18de eeuw)
KweeŽngelei
(18de eeuw)
Bitterkoekjesvla
(18de eeuw)
Bitterkoekjesvla
Pruimen'sop'
(18de eeuw)
Kaakjes
(18de eeuw)

 
Zalmsalade
(19de eeuw)
Gerstsoep
(19de eeuw)
Kapoen ŗ la braise
(19de eeuw)
Rodekool met appeltjes
(19de eeuw)
Oudejaarsavondbollen
(20ste eeuw)
   
Kroketten en bitterballen
(traditioneel)
Worstenbroodjes
(traditioneel)
Koninginnesoep
(traditioneel)
Koninginnesoep
Haring salade
(traditioneel)
Huzarensalade
(traditioneel)
Snert
(traditioneel)
Hachee en aardappelpuree
(traditioneel)
Stamppot rauwe andijvie (traditioneel)
Slavink
(traditioneel)
Stamppot boerenkool
(traditioneel)
Stamppot boerenkool
Peperkoek of ontbijtkoek
(traditioneel)
Speculaas
(traditioneel)
Bisschopswijn
(traditioneel)
Bisschopswijn
   

IngrediŽnten
Alle verklaringen van ingrediŽnten

Bibliografie
Genoemde edities zijn in mijn bezit of door mij geraadpleegd. De links verwijzen naar verkrijgbare edities.
Alle op deze site genoemde boeken