In deze afdeling staan beschrijvingen van de ingrediŽnten die bij de verschillende recepten te vinden zijn. Dit is geen encyclopedie of lexicon, de informatie is tamelijk arbitrair. Veel van de informatie op deze pagina is ontleend aan The Oxford Companion to Food, van Alan Davidson.
Vanwege de omvang die deze pagina kreeg, is deze nu opgesplist: iedere pagina zijn eigen letter.
Op de beginpagina staat een overzicht van alle ingrediŽnten die op de Coquinaria-site zijn beschreven.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Yoghurt - Yoghurt is eigenlijk een soort geconserveerde melk. Het is er in veel variaties. Van oorsprong komt yoghurt uit AziŽ. Dit is niet toevallig: veel Aziaten hebben, in tegenstelling tot Europeanen, een lactose-intolerantie. Yoghurt is voor hen veel beter te verteren dat melk. Yoghurt wordt gemaakt van melk die door toevoeging van bepaalde melkzuur-bacteriŽn aan het fermenteren is geslagen. Er zijn verschillende soorten yoghurt, afhankelijk van de gebruikte bacterie. Aan welke yoghurt je de voorkeur geeft is afhankelijk van je smaak. Ik houd van een zure yoghurt, en koop Turkse yoghurt. De 'huisyoghurt' van veel supermarkten vind ik te zacht van smaak. In middeleeuwse Arabische recepten wordt yoghurt aangeduid met 'Perzische melk'. Recepten: Komkommerkoeler. Raita, Tzatziki, Arabische gehaktballetjes in auberginesaus.

Bibliografie
Genoemde edities zijn in mijn bezit of door mij geraadpleegd. De links verwijzen naar verkrijgbare edities.
Alle op deze site genoemde boeken