Lang, lang geleden ...

Beschrijving van kookavonden

Christianne Muusers heeft ruim tien jaar lang, van 1997 tot en met 2007, kookavonden georganiseerd op diverse locaties, met allerlei thema's, zowel open avonden voor belangstellenden als voor besloten groepen. In de loop van de tijd is het aantal  kookavonden gestaag gegroeid. Hoewel deze kookavonden niet meer gegeven worden, staan hieronder toch de diverse kookseries beschreven. Klik je op de links, dan kom je bij de beschrijving van die avonden.

De kookavonden worden niet meer georganiseerd. Een alternatief is een lezing, waarbij de presentatie wordt begeleid door een kleine proeverij ter illustratie van het onderwerp.

Historische keuken
Uit Eten in de Middeleeuwenzes avondenArabisch, Italiaans, Frans, Engels, Nederlands, Vastenavond (zonder vlees en zuivelproducten).
Smakelijck en Goetdrie avondenNederlandse gerechten uit de Middeleeuwen, 17de en 18de eeuw, en 19de en 20ste eeuw.
Het Verleden aan Tafelvier avondenEuropese gerechten uit de Romeinse tijd, Middeleeuwen, 17de eeuw en 19de eeuw.
Westerse keuken
Zomers Italiaanszeven avondenVerschillende Italiaanse menu's, waaronder een vegetarisch menu, één vleesloos menu, en een menu zonder vis (wel vlees).
Viva Españadrie avondenVerschillende Spaanse menu's. 
Aziatische keuken
Exotisch Indiaasdrie avondenVerschillende Indiase menu's, waaronder één vegetarisch.
Puur Japansdrie avondenVerschillende Japanse menu's, waaronder één vleesloos menu, en één menu zonder vis (wel vlees).
Echt Chineesvijf avondenMenu's uit het noorden, oosten, zuiden en westen van China, en de 'Hollandse Chinees'.
Indonesisch tafeleneen avondEen rijsttafel.
Diversen
Gewild Etentwee avondenTwee menu's met wildrecepten.
Verse Viszes avondenNederlands, Frans, Italiaans, Spaans, Japans, Indonesisch.
Heerlijke hapjesvijf avondenKleine gerechtjes: antipasti, tapas, sushi, mezze, dim sum.
't Heerlijk Avondje (Sint)een avondVooral traditioneel Sinterklaasgebak.