Overzicht van recepten op Coquinaria


Hieronder staan de moderne recepten, in volgorde van verschijnen, de nieuwste bovenaan.
De lijst met historische recepten staat hier.
De site is online vanaf februari 2002.


 
Historische receptenModerne receptenDiverse receptenBasisreceptenBouillon en Soep

Je kunt ook het overzicht van de recepten op thema (herkomst, bronnen, periode, plaats in het menu, vegetarisch/pescetarisch)

Moderne recepten
  
november-december 2016 NIEUWKokoskletskoppen (gebak)
Koekjes bij ijs
september-oktober 2016  Minestronesoep (voorgerecht of hoofdgerecht)
Een perfect Italiaans recept
juli-augustus 2016Slow spinazie (Saag) (bijgerecht of hoofdgerecht)
Een recept uit India
mei-juni 2016Flan met sinaasappel (dessert)
Een fris Spaans nagerecht
maart-april 2016 Koe loe yuk (hoofdgerecht) en Gepekelde groente (bijgerecht)
Kantonese recepten
januari-februari 2016 Sunomono van aubergine (salade)
Een frisse Japanse schotel
november-december 2015 Pepernoten en taaitaai (gebak)
Maak het zelf, veel leuker!
september-oktober 2015 Kastanjetagliatelle en Kastanje polenta met verse tomatensaus (voorgerechten)
Twee bijzondere 'primi piatti' uit de Italiaanse keuken
juli-augustus 2015 Zwart sesamijs (nagerecht)
Een Japans ijsje met een exotische smaak
mei-juni 2015Fish 'n Chips met tartaarsaus (hoofdgerecht)
Klassieker uit de Britse keuken
maart-april 2015 Tofu dengaku en Nasu dengaku (bijgerechten, voor- of hoofdgerechten)
Twee Japanse gerechten met miso
januari-februari 2015Marmelade (broodbeleg of bijgerecht)
Zelf marmelade maken doe je in hartje winter
november-december 2014 Christmas Pudding (dessert) en Speculaasijs (dessert)
Traditioneel Engels gerecht en Nederlands Sinterklaasijs
september-oktober 2014 Spinazie à la crême (bijgerecht)
Algemeen bekend groentegerecht, dit keer NIET uit de diepvries!
juli-augustus 2014Tomatenroomsoep (voorgerecht) en Schnitzel cordon bleu (hoofdgerecht)
Twee recepten uit de Zwitserse keuken
mei-juni 2014 Macaroni met ham en kaas (hoofdgerecht)
Voedzaam en lekker
maart-april 2014Pittige eieren en Kruidige eieren (hoofdgerecht of bijgerecht)
Alweer twee Indonesische recepten
januari-februari 2014Oudejaarsavondbollen (traditioneel gebak)
Eigenlijk een historisch recept, maar deze oliebollen zijn nog helemaal van deze tijd!
november-december 2013  Indonesische gebakken kippelevertjes (hoofd- of bijgerecht) en Frietjes met fruitjes (bijgerecht)
Lekkere rijsttafelgerechten
september-oktober 2013 Chinese roerbakgroenten (hoofdgerecht of bijgerecht)
Een vegetarisch snel-klaargerecht met paddestoelen en pinda's
juli-augustus 2013 Salade Niçoise (lunch, picknick, voor- of hoofdgerecht)
Een veelzijdig gerecht voor zomerse dagen uit het Zuiden van Frankrijk
mei-juni 2013 Tonkatsu (hoofdgerecht) en Tonkatsu-saus
Japans vleesgerecht met saus
maart-april 2013 Doperwtjes met casewnoten (hoofd- of bijgerecht)
Lekkere Indiase groenteschotel
januari-februari 2013Hachee met aardappelpuree uit de oven (hoofdgerecht)
Een winterse eenpansmaaltijd
november-december 2012 Sperciebonensalade met pindasaus (voorgerecht of bijgerecht)
Een persoonlijke favoriet uit Japan
september-oktober 2012 Macaroni met tonijnsaus (hoofdgerecht) en Venkel uit de oven (bijgerecht)
Twee makkelijke Italiaanse recepten
juli-augustus 2012 Slavinken en Stamppot rauwe andijvie (hoofdgerecht)
Traditioneel Nederlands zomergerecht
mei-juniVlierbloesemsiroop (drank)
Heerlijke voorjaarssiroop voor frisdrank en cocktails
maart-april 2012 Coleslaw (bijgerecht)
Verfrissende Amerikaanse salade
januari-februari 2012Sajoer lodeh (hoofd- of bijgerecht of soep)
Indonesisch groentegerecht
november-december 2011 Vla in vier verschillende smaken
Verslavend lekker!
september-oktober 2011Salade met geitekaas en honing (voorgerecht, nagerecht of lunchgerecht)
Heerlijke herfstsalade
juli-augustus 2011De zon in je glas (drank)
Spaanse sangria voor op het terras
mei-juni 2011Echte Hollandse Koninginnesoep en vegetarische koninginnesoep (voorgerecht)
Elke dag koninginnedag
maart-april 2011 Soto ajam (hoofdgerecht)
Indonesische maaltijdsoep
januari-februari 2011  Stamppot boerenkool (hoofdgerecht)
Traditionele winterkost
november-december 2010Sushitaart (buffetgerecht of borrelhap)
Japanse reuze-sushi
september-oktober 2010Gajar Halva (dessert)
Indiaas toetje met wortel
juli-augustus 2010Babi panggang (hoofdgerecht) en Atjar tjampoer (bijgerecht)
Chinees-Indisch vleesgerecht op de bbq of in de oven
mei-juni 2010  Paëlla (hoofdgerecht) Extra: Vegetarische paëlla.
Spaans opwarmertje voor de zomer, met vlees en schaal- en schelpdieren, of met groenten
maart-april 2010  Franse uiensoep (stevig voorgerecht of hoofdgerecht)
Hartverwamende soep uit de traditionele Franse keuken
januari-februari 2010Kalfslever met appel en ui (hoofdgerecht), en Crostini di fegatini (voorgerecht)
Recepten met lever, omdat het lekker is
november-december 2009 Cassata Siciliana (dessert)
Machtig, feestelijk Italiaans nagerecht
september-oktober 2009 Zalmfilet met paddestoelenroomsaus (hoofdgerecht)
Fransig gerecht, simpel, snel en superlekker
juli-augustus 2009Babi ketjap (hoofdgerecht of rijsttafelgerecht) en Roedjak (bijgerecht)
Chinees-Indisch gestoofd varkensvlees.
mei-juni 2009 Vitello tonnato (antipasto of hoofdgerecht)
Een Italiaans recept voor warme dagen
maart-april 2009 Garnalentoast met kwarteleitjes en gevulde paddestoelen met garnalenpasta (voorgerechten)
Twee heerlijke hapjes uit China.
januari-februari 2009Gehaktballetjes in tomatensaus (hoofdgerecht)
Recepten uit verschillende landen
november-december 2008Soesjes gevuld met mousse van gerookte paling (voorgerecht of borrelhapje)
Feestelijk en lekker.
september-oktober 2008 Vijf-kleuren garnalen met tempura-saus (voor- of hoofdgerecht)
Spelen met paneren op z'n Japans
juli-augustus 2008Sardientjes zonder blik (tapa of broodbeleg)
Een Spaanse voorgerechtje
mei-juni 2008Avocadomayonaise met Hollandse garnalen (voorgerecht of lunchgerecht)
Een compositie in pasteltinten
maart-april 2008 Risotto alla Milanese (voor- of bijgerecht) en Costelette alle Milanese (hoofdgerecht)
Twee heerlijke gerechten uit Noord-Italië.
januari-februari 2008 Kaasfondue (hoofdgerecht)
Nog meer lekkers uit Zwitserland
november-december 2007Geschnetzeltes Zürcher Art (hoofdgerecht) en Rösti (bij- of lunchgerecht)
Lekkers uit Zwitserland.
september-oktober 2007 Herfstsalade (voor-, bij- of hoofdgerecht)
Bitter, zout, zuur en zoet. En umami.
juli-augustus 2007Pindakaas (smeersel)
Helemaal uit eigen keuken
mei-juni 2007Knoflooktoast met ansovis (borrelhap)
Spaanse tapas
maart-april 2007 Gulab Jamun
Lekker Indiaas toetje
januari-februari 2007 Chili con carne en Bruine bonen met appel en stroop (hoofdgerechten)
Back to the seventies!
november-december 2006Carpaccio (voor- of hoofdgerecht) en Tournedos met Béarnaisesaus (hoofdgerecht)
Ossehaas. Héél mooi vlees.
september-oktober 2006  Chinese kippesoep met krab en maïs (voorgerecht)
Goed gevulde chinese soep
juli-augustus 2006Peperonata (bijgerecht)
Italiaans hittegolfgerecht.
mei-juni 2006Polenta en Ragù di fegatini (voorgerecht of hoofdgerecht)
Italiaanse gerechten
maart-april 2006 Dashi-maki tamago en Usiyaki tamago, en Chawan mushi.
Drie Japanse eiergerechten.
januari-februari 2006 Ouderwetse nasi goreng (hoofdgerecht) en Seroendeng
Vernederlandst Indonesisch gerecht
november-december 2005 Paté en croûte met confiture van rode ui (voorgerecht/buffetgerecht)
Alweer een Frans knutselgerecht.
september-oktober 2005 Artisjokken met dragon-mayonaise (voorgerecht)
Frans knutselgerecht
juli-augustus 2005 Sateh met pinda- en ketjapsaus (snack, hoofdgerecht, of onderdeel v.e. rijsttafel) en Gado-gado (koude groenteschotel)
Twee zomerse Indonesische gerechten.
mei-juni 2005 Tortilla (tapas, eerste gang, hoofdgerecht of picknick-voedsel)
Spaanse omelet.
maart-april 2005 Gerookte vis op zijn Chinees (voor-, bij- of hoofdgerecht)
Een bijzondere manier van vis roken: op theebladeren.
januari-februari 2005 Spaghetti Carbonara (eerste gang of hoofdgerecht) en Spaghetti aglio, olio e peperoncino (eerste gang)
Italiaanse pasta. (Ja, alwéér Italiaans!)
november-december 2004 Gevulde speculaas (gebak) Extra recept: Speculaas-muffins
Nederlands lekkers voor de feestdagen.
september-oktober 2004 Parmigiana di melanzane (hoofd- of bijgerecht)
Italiaanse aubergines uit de oven (vleesloos).
juli-augustus 2004 Picknick broodjes (meeneemvoedsel)
Italiaans geïnspireerd.
mei-juni 2004 Chinese tomatensoep (voorgerecht)
Uit de keuken van de "Hollandse Chinees".
maart-april 2004Schatkistvis (spectaculair hoofdgerecht)
Japans gerecht
januari-februari 2004 Milkshake (dessert of "tussendoor")
Van oorsprong Amerikaans
november-december 2003Ouderwetse huzarensalade (maaltijdsalade)
Nederlands gerecht
september-oktober 2003 Bolognesesaus (voor bij de pasta)
Italiaans gerecht.
juli-augustus 2003Warmgerookte zalm met mosterd-dillesaus (voor- of hoofdgerecht)
Nederlands gerecht.
mei-juni 2003 Narutomaki-zushi (hapje)
Japanse rijstrol.
maart-april 2003Beef rougaille en Creoolse rijst (hoofdmaaltijd)
Twee recepten van het eiland Mauritius.
januari-februari 2003 De Hollandse kroket (snack of ouderwets voorgerecht)
De zuinige Hollander: restverwerking van soepvlees.
november-december 2002Echte engelse kerstcake (gebak of zwaar dessert)
Traditioneel kerstgebak uit Engeland.
september-oktober 2002"Volle maan"noedels (lunchgerecht)
Japans pastagerecht.
juli-augustus 2002Meloensorbetijs (dessert of tussendoortje).
Italiaans ijs.
mei-juni 2002Gazpacho (voor- of hoofdgerecht).
Spaanse koude groentensoep.
maart-april 2002Komkommerkoeler  (bijgerecht).
Indiaas verkoelend bijgerecht en nog meer komkommersalades
februari 2002Elzasser zuurkool (hoofdgerecht).
Franse streekschotel.

Diverse receptenBasisrecepten
Wildpeper  
Wildsaus à la Bolognese  
Kipkerriesalade
Kattenvoer

Tzatziki
 
Sorbetijs van aardbeien

Chinese thee-eieren

Spaanse gemarineerde kwarteleitjes

Over eetstokjes

Een aardigheidje voor Valentijnsdag
 
Welk mes voor welk karwei?
 
Romeins brood
Middeleeuws brood  
Feestbrood
Kaas maken (fotoverslag)
Bloedworst, zure zult, hoofdkaas en balkenbrij maken (fotoverslag)
Allerlei soorten sushi
Alle bouillons en soepen
Verse eierpasta
Verse Chinese mie
Verse Japanse pasta: udon, soba, cha-soba

Sushirijst
  
Patat frites

Aardappelpuree

Mayonaise

Reuzel
, Ghee
Marsepein

Rolfondant

Cocosmelk, Amandelmelk
 
Korstdeeg
Italiaanse Tomatensaus  
Alles over eieren
Het plannen van een etentje
.
Over gist en andere rijsmiddelen
Soezendeeg.
Pizzadeeg