Pauwen en pasteien

Omslag van 'Pauwen en Pasteien'Naar aanleiding van de uitzending in het televisieprogramma Markant Nederland op 23 augustus 2003 is een boekje verschenen met de recepten die bereid zijn voor de maaltijd op het Muiderslot. De recepten in het boekje zijn opgebouwd zoals de historische recepten op deze site: inleiding met historische achtergrond, originele tekst, vertaling in modern Nederlands, en een bewerking voor de moderne keuken. Het boekje is ge´llustreerd en bevat foto's van de gemaakte gerechten. Het heeft een spiraalrug waardoor het goed open te leggen is, en heeft stevige plastic beschermbladen voor en achter.
Meer over het ontstaan van dit boekje lees je hier.
Volledige titelbeschrijving: Pauwen en pasteien. Een middeleeuwse maaltijd, de originele recepten en bewerkingen, 54 pp.,uitg. Coquinaria, Hilversum, ISBN 978 90 807999 1 2

De inhoud (Het menu)
Champignonpasteitjes; Geroosterde pauw, opgediend in zijn veren; Snoek of karper in groene saus; Turkenhoofd; Suikerij (amandelpap met varkensvlees); Aubergines; Vastengroenten; Aardbeienpudding; Clareit (gekruide wijn); Water om de handen te wassen. Bovendien wordt er aandacht besteed aan de gedekte tafel en tafelmanieren. enkele van deze recepten zijn in de loop van de jaren op de website verschenen.

Bestellen
De oplage is inmiddels uitverkocht, bestellen is niet meer mogelijk. Ik werk aan een tweede (herziene) editie.