Simpele soep

Recepten voor de lunch

De meeste mensen eten te weinig groenten. Tenzij je groene smoothies drinkt, beperkt de inname van groente zich vaak tot de warme maaltijd, met hooguit een snackworteltje of radijsje tussendoor. Ook ik kom niet altijd aan de vereiste hoeveelheid groenten toe. Daarom heb ik dit persoonlijke project opgestart: iedere dag eet ik een simpele soep voor de lunch, met groente als basis. Veel groente, dus ook veel vezels. De ©Simpele Soep-recepten vormen geen dieetplan, ze genezen niets, maar dragen hopelijk wel iets bij aan een gezonder voedingspatroon. Overigens zijn groene smoothies of salades ook uitstekend als je meer groente wilt eten!

De recepten staan op mijn blog Edelike spijse. Hieronder staat een overzicht van de soepen, met directe links naar het online-recept. En natuurlijk verwijs ik hier ook even naar de grote soep-afdeling met bouillons, fonds, historische en moderne soeprecepten op Coquinaria zelf!

Deze reeks is niet commercieel (ik verkoop niets), maar dat betekent niet dat anderen dit zonder bronvermelding over kunnen nemen om zelf hiermee te pronken. Zet de bron erbij (deze pagina), en gebruik je eigen foto.

Rode bietensoep met yoghurt en karwij Venkelsoep met garnaaltjes en dille Groentensoep met sliertjes en balletjes Bloemkoolsoep met geroosterde meiraap Wortelsoep met kervel Aspergesoep met aardappel en bieslook Linzensoep met tomaat en ei  Preisoep met kaas, knoflook en koriander Courgettesoep met blokjes geroosterde paprika