Sinterklaasrecepten

En surprises met voedsel

Op deze website staan enkele recepten die ik zelf kort of langer geleden voor het Sinterklaasfeest heb gemaakt. Het leek me wel aardig om op deze pagina een overzicht te geven van die recepten, en ook van recepten die je kunt gebruiken om surprises van te maken.
Het Sinterklaasbeeld rechts heb ik ooit zelf beschilderd. Ook een leuke hobby.
Deze recepten zijn NIET bedoeld om zonder toestemming of bronvermelding te worden overgenomen. Als je ze leuk of lekker vindt, plaats dan gewoon een link naar deze pagina.

Zoete Sinterklaasrecepten
Speculaasjes, kruidnoten en gevulde speculaas - (English version)
Speculaasmuffins - (English version)
Speculaasijs
Taaitaai en pepernoten
Marsepein eerste recept
Marsepein tweede recept
Marsepein derde recept - (English version)
Over het kleuren van marsepein
Roomborstplaat
Worteljestaart voor het paard (maar ook voor jezelf!)

Hartig
Huzarensalade - (English version)
Erwtensoep -  (English version)

Drank
Bisschopswijn
Smoking bishop

Sinterklaaslink: Sinterklaasgedichten.net, mťt recepten!

SinterkransCulinaire surprise-ideeŽn

In marsepein kun je ook heel mooi een klein cadeautje verpakken. In het derde marsepeinrecept zijn er egeltjes gevormd van de marsepein, maar je kunt natuurlijk iets anders maken.

Gelei is ook leuk, vooral als je niet-eetbare gelei maakt, waar je met kleurstof en glitters in cakevormen de meest fantastische surprises kunt maken. Waar je op moet letten: is het cadeautje waterdicht verpakt (in het begin is gelei natuurlijk nog half vloeibaar) en past het wel in de taartvorm die je wil gebruiken. Hier vind je wat ideeŽn, hoewel dit 'recept' eigenlijk voor Valentijnsdag is.

En je kunt ook een pastei bakken, onderkant en deksel apart, en blind gebakken (met gedroogde peulvruchten of rijst als bakvulling). In deze pastei kun je je cadeautje verstoppen. De deksel kun je versieren met een sint- of pietsymbool, of met iets specifieks voor degene voor wie de surprise is bestemd. Zie voor het deeg deze pagina.

En geen surprise, maar zomaar: hang eens een Sinterkrans aan de voordeur in plaats van een herfst- of kerstkrans. Deze is gemaakt met vingerpopjes van de supermarkt. Heb je een mooie krans gemaakt? Stuur mij een foto en ik maak er een galerij van!