Spaanse gemarineerde kwarteleitjes

Lekkere tapas

Dit is een tapa of borrelhapje, voor bij sherry of wijn (of wat dan ook). Deze Spaanse kwarteleitjes zijn erg smakelijk, en net als theeŽieren kunnen ze de dag van te voren worden gemaakt. Kwarteleitjes hebben het perfecte ťťnhapsformaat, met kippeŽieren moet je dit gerecht niet maken. De vinaigrette waarin de eitjes zijn gemarineerd kun je met een stukje brood lepelen.
Zie ook deze pagina met basisrecepten voor eieren.
Borrelhapje voor 6 personen; voorbereidingstijd 30 minuten; bereidingstijd 5 minuten; wachttijd 2 uur.

Huevos de codorniz en salpicůn.IngrediŽnten
18 kwarteleitjes
voor de vinaigrette:
6 eetlepels olijfolie extra vergine
2 eetlepels sherryazijn
1 hťťl fijngehakt sjalotje
2 eetlepels dilleblad, ook fijngehakt
1 eetlepel kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
2 eetlepels pimiento (geroosterde en ontvelde rode paprika)

Voorbereiding
Kook de kwarteleitjes vijf minuten in water met een scheutje azijn. Laat ze schrikken onder koud water, en pel ze.
Rooster de paprika in de oven (200 oC) 10 minuten, draai hem om en rooster nog eens 10 minuten. Laat een beetje afkoelen, en trek het vel van de paprika. Snijd het vruchtvlees (zaadlijsten verwijderen) in kleine blokjes.
Hak de kappertjes grof.

Bereiding
Meng alle ingrediŽnten voor de vinaigrette. Doe in een bakje met de hele, gepelde eitjes. Zet minimaal twee uur in de koelkast. Schep af en toe voorzichtig om.

Serveren
Op kamertemperatuur. Leg de eieren in een schaaltje met prikkertjes voor de eitjes en stukjes brood (eventueel licht geroosterd en ingerweven met knoflook) voor de vinaigrette. Overigens is de vinaigrette ook erg lekker op kropsla.

IngrediŽnten
Alle verklaringen van ingrediŽnten

Bibliografie
Genoemde edities zijn in mijn bezit of door mij geraadpleegd. De links verwijzen naar verkrijgbare edities.
Alle op deze site genoemde boeken