Naar het overzicht van Tips & technieken
Wees altijd voorzichtig met een gasbrander, zelfs met zo’n klein dingetje van de kookwinkel.
Een paar open deuren:
Waarvoor zou je eigenlijk een gasbrandertje in je keuken hebben? Bijvoorbeeld voor gerechten als crème brûlée en crema catalana, of voor bepaalde gerechten met stijfgeslagen eiwit die snel moeten kleuren zonder dat de inhoud warm wordt.
Het gebruik van een crème-brûléebrander
Je kunt natuurlijk ook de grillstand van een electrische oven gebruiken om te gratineren of te karamelliseren, maar een gasbrander is veel leuker.
© Auteur
Gelei, een vergeten gerecht Het hoogtepunt van decoratieve schotels met gelei ligt in de negentiende…
Meteen naar het recept Broden met pompoenpitten kun je tegenwoordig makkelijk kopen, maar het mooie…
Enige tijd geleden heb ik een opleiding tot gecertificeerd NT2-docent voltooid. Ik geef nu les…
Al eerder publiceerde ik op Coquinaria twee recepten uit het kookboek van Maurice Joyant, Le…
Na afloop van een uitgebreide maaltijd schenkt men nog steeds graag een digestief om de…
Als ik het goed zie op de kaart, is de hoofdstad van Senegal, Dakar, de…