{"id":14987,"date":"2019-08-03T09:38:50","date_gmt":"2019-08-03T07:38:50","guid":{"rendered":"https:\/\/coquinaria.nl\/?page_id=14987"},"modified":"2019-12-01T12:12:21","modified_gmt":"2019-12-01T11:12:21","slug":"hetverledenopjebord","status":"publish","type":"page","link":"https:\/\/coquinaria.nl\/hetverledenopjebord\/","title":{"rendered":"Het verleden op je bord"},"content":{"rendered":"

\"\"<\/a>Teksten, foto’s, links<\/h2>\n

Het kookboek\u00a0Het verleden op je bord<\/em>\u00a0heeft een multimediale opzet: in het boek staan de bewerkte recepten en achtergrondinformatie, met zestien mooie foto’s van gerechten bereid door Marije Sietsema, vormgegeven door voedselstyliste Marianne Snel en gefotografeerd door Saskia Lelieveld. De originele teksten van de bewerkte recepten staan achterin het boek (genormaliseerd in hoofdlettergebruik en interpunctie).<\/p>\n

Via deze pagina vind je van alle originele recepten de (soms vrije) hertalingen van Nederlandse teksten en vertalingen van Duitse, Franse of Latijnse teksten. Bij de meest recente Nederlandse recepten staat geen hertaling, alleen een foto en opmerkingen. Bij de recepten staan indien mij bekend online-versies van de originele teksten. Volledige titelbeschrijvingen staan in de bibliografie in het gedrukte boek. Tot slot plaats ik bij de recepten ook links naar verwante recepten die op Coquinaria te vinden zijn.
\nEn op\u00a0
deze pagina<\/a> vind je links naar interviews en recensies. Klik hier<\/a> voor een overzicht van winkels waar je moeilijk verkrijgbare ingredi\u00ebnten kunt kopen (nog steeds in opbouw).<\/p>\n

Ik heb ook de foto’s van alle gerechten uit het boek opgenomen die ik zelf heb gemaakt tijdens het proefkoken. Dat zijn geen professionele foto’s, maar je ziet wel hoe het gerecht eruit kan zien. Mijn proefpanel en ik hebben lekker gegeten!<\/p>\n

Zij zijn ook in het boek bedankt, maar hier nog een keertje: Hannie Humme, Sofie Langenberg, Eveline Muusers, Anna Rademakers, Marion Stevens, Eva Trimp en Marleen Willebrands bedankt voor het meelezen\/meedenken!<\/p>\n

Christianne Muusers,\u00a0Het verleden op je bord. Vijf eeuwen receptuur uit de culinaire collectie van de Koninklijke Bibliotheek<\/em>. Karakter Uitgevers b.v., Uithoorn\/Koninklijke Bibliotheek, Den Haag, 2016. ISBN 9789045210360, prijs EUR 29,90. Te koop in de boekhandel of bij Bol<\/a>.<\/p>\n

Teksten<\/h2>\n

De her- en vertalingen staan per hoofdstuk op een pagina, met links naar online versies en andere relevante recepten op Coquinaria. Vanaf de achttiende eeuw zijn alleen de Franse recepten vertaald.<\/p>\n

Artsen en koks (vijftiende en zestiende eeuw)<\/a> – Koks en cuisiniers (zeventiende eeuw)<\/a> –\u00a0<\/span>Keukenmeesters en keukenmeiden (achttiende eeuw)<\/a>\u00a0<\/span>– Chefkoks en kookjuffen (negentiende eeuw)<\/a><\/p>\n

Foto’s<\/h2>\n

Klik op een tegel hieronder voor de grotere foto van het bereide recept.<\/p>\n

Artsen en koks (vijftiende en zestiende eeuw)<\/span><\/h3>\n

\"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a><\/p>\n

Koks en cuisiniers (zeventiende eeuw)<\/span><\/h3>\n

\"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a><\/p>\n

Keukenmeesters en keukenmeiden (achttiende eeuw)<\/span><\/h3>\n

\"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a>\"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a><\/p>\n

Chefkoks en kookjuffen (negentiende eeuw)<\/span><\/h3>\n

\"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a> \"\"<\/a><\/p>\n

Gepubliceerd op 1 december 2016\/ Laatste wijziging 1 december 2019<\/small><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Teksten, foto’s, links Het kookboek\u00a0Het verleden op je bord\u00a0heeft een multimediale opzet: in het boek staan de bewerkte recepten en achtergrondinformatie, met zestien mooie foto’s van gerechten bereid door Marije Sietsema, vormgegeven door voedselstyliste Marianne Snel en gefotografeerd door Saskia Lelieveld. De originele teksten van de bewerkte recepten staan achterin het boek (genormaliseerd in hoofdlettergebruik…<\/p>\n

Read More<\/a><\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":0,"parent":0,"menu_order":0,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","template":"","meta":{"_acf_changed":false,"_lmt_disableupdate":"no","_lmt_disable":"","_exactmetrics_skip_tracking":false,"_exactmetrics_sitenote_active":false,"_exactmetrics_sitenote_note":"","_exactmetrics_sitenote_category":0,"_genesis_hide_title":false,"_genesis_hide_breadcrumbs":false,"_genesis_hide_singular_image":false,"_genesis_hide_footer_widgets":false,"_genesis_custom_body_class":"","_genesis_custom_post_class":"","_genesis_layout":"","footnotes":""},"categories":[],"tags":[],"class_list":{"0":"post-14987","1":"page","2":"type-page","3":"status-publish","5":"entry","6":"has-post-thumbnail"},"acf":[],"jetpack_sharing_enabled":true,"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/coquinaria.nl\/wp-json\/wp\/v2\/pages\/14987"}],"collection":[{"href":"https:\/\/coquinaria.nl\/wp-json\/wp\/v2\/pages"}],"about":[{"href":"https:\/\/coquinaria.nl\/wp-json\/wp\/v2\/types\/page"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/coquinaria.nl\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/coquinaria.nl\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=14987"}],"version-history":[{"count":2,"href":"https:\/\/coquinaria.nl\/wp-json\/wp\/v2\/pages\/14987\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":16237,"href":"https:\/\/coquinaria.nl\/wp-json\/wp\/v2\/pages\/14987\/revisions\/16237"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/coquinaria.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=14987"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/coquinaria.nl\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=14987"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/coquinaria.nl\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=14987"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}