Dank je wel!

English version of this page

Mede dankzij deze gift kan Coquinaria online blijven, ik stel het dan ook zeer op prijs. Een persoonlijk bericht sturen als dank gaat niet (privacy), maar ik wilde toch iets extra´s doen. Daarom hieronder als dank een recept, een tip, een weetje, een plaatje, of een praatje. Af en toe komt er een nieuw recept.

Heerlijke rijstsalade met tonijn voor de zomer

Dit is een favoriet van mij als het warm is. Het recept komt uit Het grote boek met de heerlijkste salades en koude schotels van Christian Teubner en Annette Wolter uit 1984, ik heb alleen een deel van de mayonaise vervangen door yoghurt. En het zijn mijn eigen woorden.
Lunchgerecht of hoofdgerecht voor 2 tot 4 personen; bereiding 20 minuten plus 2 uur in de koelkast.

125 gr langkorrelige rijst
1 blikje tonijn
100 gr zilveruitjes, uitgelekt
1 rode paprika in blokjes

Saus
4 eetl mayonaise
2 eetl zure yoghurt (dus geen ‘milde’)
2 eetl kappertjes
2 eetl kappertjesvocht
zout en witte peper naar smaak
geraspte schil van ½ citroen

Bereiding

Kook de rijst gaar zoals je gewend bent. Spoel af in de zeef onder de koude kraan en laat even uitlekken. Rasp de citroen.
Roer de ingrediënten van de saus door elkaar. Meng de ingrediënten voor de salade, schep de saus erdoor. Zet minstens een uur in de koelkast.

Serveren

Als voorgerecht, lunchgerecht, of zelfs als hoofdgerecht (met groene salade). Ik geef er de voorkeur aan de salade eerst weer op kamertemperatuur te laten komen, maar hij kan ook koelkastkoud op tafel worden gezet.

Bedankt voor je donatie!
Op deze pagina staat een ‘verborgen’ recept, verhaal of tip als dank voor je gift.
© Auteur Christianne Muusers

Laatste wijziging 6 augustus 2019