Haricots-vertsbundeltjes

Ouderwetse garnituur

Bijvoorbeeld bij Steak au poivre

Dit bijgerechtje was ooit in de bistrokeuken populair als garnituur. De haricots-vertsbundeltjes zijn makkelijk voor te bereiden en snel af te bakken. In een restaurant zouden de boontjes na het bundelen allemaal precies even lang worden afgesneden. Staat inderdaad netter, maar ik heb het niet gedaan.
Bijgerecht voor vier personenvoorbereiding 7 minutenbereidingstijd 7 minuten.

200 gr haricots verts of dunne sperzieboontjes
1 tl boter
nootmuskaat, peper en zout naar smaak
12 plakjes lang ontbijtspek, of bacon
15 gr boter

Voorbereiding

Was de haricots verts en snijd de uiteinden eraf zodat ze ongeveer even lang zijn. Blancheer ze twee minuten, laat uitlekken. Meng nootmuskaat, peper, zout en de theelepel boter door de boontjes. Laat verder afkoelen. Snijd de ontbijtspek bij tot een lengte van ongeveer 12 centimeter.

Bereiding

Leg steeds negen haricots verts dwars op een plakje ontbijtspek. Rol het spek om de boontjes zodat je een bundeltje hebt. Smelt de boter in een koekenpan, bak de bundeltjes rondom aan tot het spek krokant is. Serveer meteen houdt warm tot de steak klaar is.

Serveren

Leg bij de steaks op voorverwarmde eetborden.

Haricots-vertsbundeltjes, een bijgerecht
© Auteur Christianne Muusers

Christianne

Share
Published by
Christianne

Recent Posts

Pompoenbrood, een recept uit de 17de eeuw

Meteen naar het recept Broden met pompoenpitten kun je tegenwoordig makkelijk kopen, maar het mooie…

3 jaar ago

Koffie zoals in Eritrea

Enige tijd geleden heb ik een opleiding tot gecertificeerd NT2-docent voltooid. Ik geef nu les…

3 jaar ago

Griet met rode bessen

Al eerder publiceerde ik op Coquinaria twee recepten uit het kookboek van Maurice Joyant, Le…

3 jaar ago

Een makkelijk recept voor hypocras

Na afloop van een uitgebreide maaltijd schenkt men nog steeds graag een digestief om de…

3 jaar ago

Gierstpudding uit Senegal

Als ik het goed zie op de kaart, is de hoofdstad van Senegal, Dakar, de…

3 jaar ago

Gevulde aubergines

Net als in 2018 en 2019 bij de WK's voor mannen en vrouwen, publiceer ik…

3 jaar ago