Ouderwetse garnituur
Bijvoorbeeld bij Steak au poivre
Dit bijgerechtje was ooit in de bistrokeuken populair als garnituur. De haricots-vertsbundeltjes zijn makkelijk voor te bereiden en snel af te bakken. In een restaurant zouden de boontjes na het bundelen allemaal precies even lang worden afgesneden. Staat inderdaad netter, maar ik heb het niet gedaan.
Bijgerecht voor vier personen; voorbereiding 7 minuten; bereidingstijd 7 minuten.
200 gr haricots verts of dunne sperzieboontjes
1 tl boter
nootmuskaat, peper en zout naar smaak
12 plakjes lang ontbijtspek, of bacon
15 gr boter
Voorbereiding
Was de haricots verts en snijd de uiteinden eraf zodat ze ongeveer even lang zijn. Blancheer ze twee minuten, laat uitlekken. Meng nootmuskaat, peper, zout en de theelepel boter door de boontjes. Laat verder afkoelen. Snijd de ontbijtspek bij tot een lengte van ongeveer 12 centimeter.
Bereiding
Leg steeds negen haricots verts dwars op een plakje ontbijtspek. Rol het spek om de boontjes zodat je een bundeltje hebt. Smelt de boter in een koekenpan, bak de bundeltjes rondom aan tot het spek krokant is. Serveer meteen houdt warm tot de steak klaar is.
Serveren
Leg bij de steaks op voorverwarmde eetborden.
Haricots-vertsbundeltjes, een bijgerecht
© Auteur