De recepten zijn in deze overzichten op vier manieren op te zoeken: op tijdvak en bron (alleen historische recepten), op hun plaats in het menu, op voedselvoorkeur en op herkomst. Recepten met een asterisk (*) staan niet op Coquinaria, maar op het blog Wel ende edelike spijse. Natuurlijk kun je ook simpelweg een categorie of onderwerp aanklikken.
Direct naar Vegetarisch – Pescetarisch – Veganistisch
Vegetarisch
Artisjokken met dragon-mayonaise.
Aubergines in auberginesaus. (hist)
Aubergines voor kardinalen. (hist)
Aubergines uit de oven.
Aubergines, gevuld. (vegaversie)
Auberginepasteitjes. (hist)
Barokke bloemkool. (hist)
Beignets van wijnrankblad. (hist)
Boerenkoolstamppot(vegetarische variant).
Bouillon van wintergroenten. (hist)
Bouillon voor de vastentijd. (hist)
Broccoli in de Opera. (hist)
Bruine bonen met appel en stroop. (veg. variant)
Champignonpasteitjes. (hist)
Chawan-mushi (hartige custard, vegetarische variant).
Chinese roerbakgroenten
Coleslaw.
Crostini met kaas. (hist)
Dashi. (vegetarische variant)
Dashi-maki tamago. (Jap. opgerolde omelet, veg.dashi)
Doperwtjes met cashewnoten.
Eieren met kruisbessen. (hist)
Erwtensoep. (hist)
Franse erwtensoep. (hist)
Franse uiensoep.
Gado-gado.
Gazpacho.
Gefrituurde tofu (*)
Gegratineerde venkel.
Gegrillde aubergine met misoglazuur.
Gegrillde tofu met misoglazuur.
Gekonfijte witlof. (hist)
Gekruide gele tahoe.
Gemarineerde kwarteleitjes.
Gerstepap voor zieken. (hist)
Gerstsoep à la française. (hist) (vegetarische variant)
Geschnetzeltes Zürcher Art. (vegetarische variant)
Gestoofde lotuswortel (*)
Gevulde aubergines. (vegetarische variant)
Gevulde eieren. (hist)
Gevulde eieren met kruizemunt. (hist)
Gekruide eieren.
Granaatappelsalade. (hist)
Groene asperges met amandelsaus.
Groentefond.
Grootmoeders sla.
Hartige taart met Brie en peren. (hist)
Herfstsalade.
Kaasfondue.
Kaaskoekjes. (hist)
Kastanjetagliatelle.
Keizerlijke komkommer. (hist)
Komkommer met pinda’s. (vegetarische variant)
Komkommerkoeler.
Komkommersalade.
Komkommersalade (hist)
Koninginnesoep.
Kruidensoep met aardappelballetjes. (hist)
Kruidige eieren.
Libanese pizza.
Macaroni met tomaten. (hist)
Macaroni van Scappi. (hist)
Macaronipastei. (hist)
Middeleeuwse paaseieren (hist)
Mince pies. (hist, vegetarische variant)
Minestronesoep.
Moestuinsalade (hist)
Nepeieren voor de Vasten. (hist)
Omelet met kruisbessen. (hist)
Ouderwetse Nasi goreng.
Paëlla, vegetarisch.
Paddestoelentaart. (hist)
Peperonata.
Picknickbroodjes (3 van de 4 zijn vleesloos).
Pittige eieren.
Pittige komkommersalade.
Pizza.
Polenta met gorgonzola.
Potage au Jacobine. (hist)
Pruimensoep. (hist)
Risotto alla Milanese (met groentefond).
Rodekool met appeltjes. (hist)
Romeinse broccoli. (hist)
Romeinse omelet met asperges. (hist)
Sajoer lodeh.
Salade met geitekaas en honing.
Salade Niçoise. (vegetarische variant)
Salade met pastinaak. (hist)
Sambal Gorengsaus.
Schorseneren met peterseliesaus. (hist)
Soup van gepelde garst. (hist)(met groentefond)
Spaghetti aglio, olio e peperoncino.
Spiegelei met gebakken ui en mosterd. (hist)
Spinaziepasteitjes. (hist)
Spinazietoert. (hist)
Stamppot rauwe andijvie. (vegetarische variant)
Theeëieren.
Tomatenroomsoep.(met groentefond)
Tompouce. (hist)
Tortelli in brodo. (hist)
Tuinbonen à la Vitellius. (hist)
Tuinbonensoep met saffraan en tuinkruiden. (hist)
Tzatziki.
Tortilla.
Uienstoof. (hist)
Vegetarische schnitzels. (hist)
Voedzame vierkante omelet. (hist, vegetarische variant))
Volle Maan noedels. (met vegetarische dashi)
Pescetarisch
Ansjovissaus. (hist)
Ansjovistoast. (hist)
Appelmoes (Nederlands, hist).
Blancmanger met rivierkreeftjes. (hist)
Chawan-mushi (hartige custard, variant zonder vlees).
Chinese gerookte vis.
Chinese soep met krab en maïs.
Dashi.
Dashi-maki tamago. (Japanse opgerolde omelet)
Fish ‘n Chips.
Garnalen met avocadomayonaise.
Garnalentoast met kwarteleitjes.
Geroosterde garnalen met gembersaus.
Geroosterde vis met drie sauzen. (hist)
Gestoofde kabeljauw. (*hist)
Gevulde Chinese paddestoelen.
Gezouten gegrilde vis (*)
Griet met rode bessen. (hist)
Groene saus met gepocheerde vis. (hist)
Gyōza, Japanse pasteitjes.
Haringsalade.
Kibbeling in zoetzure tomatensaus.
Kleivis uit de prehistorie. (hist)
Knoflooktoast met ansjovis.
Komkommer met pinda’s.
Macaroni met tonijnsaus
Mosselen met twee sauzen. (hist)
Ouderwetse Nasi goreng.
Pastasalade met gerookte zalm.
Pasteitjes met visragout.
Pekelharing. (hist)
Prei met vis. (hist)
Rijstsalade met tonijn.
Romeinse abrikozen. (hist)
Salade Niçoise.
Sardientjes zonder blik.
Schatkistvis.
Smørrebrød (gerookte vis met roerei) (*)
Snoek in Galentijn. (hist)
Soesjes gevuld met palingmousse.
Sperciebonensalade met pindasaus.
Sushitaart.
Tonijn met mosterdkorst. (hist)
Tonijn met muntvinaigrette. (hist)
Verrassingseieren. (hist)
Vijfkleurengarnalen met tempura-saus.
Vindaye de poisson. (hist)
Visfond.
Volle Maan noedels.
Warmgerookte zalm met mosterd-dillesaus.
Zalm met paddestoelenroomsaus.
Zalm van de bbq met teriyakisaus.
Zalmballetjes. (hist)
Zalmfilet in rode wijnsaus. (hist)
Zalmsalade van de keukenmeid. (hist)
Veganistisch
Gevulde aubergines. (veganistische variant)
Laatste wijziging 4 september 2021