• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Coquinaria

Culinaire geschiedenis, onderzoek en praktijk

  • Welkom
    • Introductie
    • Updates – Meest recent
    • Vraag of opmerking?
    • Het verleden op je bord
    • Het geheim van de keukenmeid
    • Kookboekrecensies
    • Coquinaria op instagram
    • RSS Feed
    • Privacy Policy
  • Recepten
    • Bronnen
    • Herkomst
    • Menu
    • Tips & technieken
    • Voedselvoorkeur
    • Nederlandse recepten
    • Ingrediënten
  • Thema’s
    • Bouillon, de basis
    • Deegrecepten – Overzicht
    • Italiaanse pasta
    • Aziatische pasta
    • Ei in de hoofdrol
    • Welk mes voor welk karwei?
    • Palingroken in Kortenhoef
    • Sushiday!
    • Het Coquinaria-dieet
    • Cursus kaasmaken
    • Hoe plan je een etentje?
    • Sinterklaasrecepten
    • Coquinaria katten
    • Valentijnsdag
    • Kerst recepten
  • Lezingen
  • Edities kookteksten
    • Edelike spijse
    • Convoluut KANTL Gent 15
      • KANTL Gent 15 vol.2
      • KANTL Gent 15 vol.1
  • Vastentijd
  • Engels

Recepten – Dieet

De recepten zijn in deze overzichten op vier manieren op te zoeken: op tijdvak en bron (alleen historische recepten), op hun plaats in het menu, op voedselvoorkeur en op herkomst. Recepten met een asterisk (*) staan niet op Coquinaria, maar op het blog Wel ende edelike spijse. Natuurlijk kun je ook simpelweg een categorie of onderwerp aanklikken.

Direct naar Vegetarisch – Pescetarisch – Veganistisch

Vegetarisch

Artisjokken met dragon-mayonaise.
Aubergines in auberginesaus. (hist)
Aubergines voor kardinalen. (hist)
Aubergines uit de oven.
Aubergines, gevuld. (vegaversie)
Auberginepasteitjes. (hist)
Barokke bloemkool. (hist)
Beignets van wijnrankblad. (hist)
Boerenkoolstamppot(vegetarische variant).
Bouillon van wintergroenten. (hist)
Bouillon voor de vastentijd. (hist)
Broccoli in de Opera. (hist)
Bruine bonen met appel en stroop. (veg. variant)
Champignonpasteitjes. (hist)
Chawan-mushi (hartige custard, vegetarische variant).
Chinese roerbakgroenten
Coleslaw.
Crostini met kaas. (hist)
Dashi. (vegetarische variant)
Dashi-maki tamago. (Jap. opgerolde omelet, veg.dashi)
Doperwtjes met cashewnoten.
Eieren met kruisbessen. (hist)
Erwtensoep. (hist)
Franse erwtensoep. (hist)
Franse uiensoep.
Gado-gado.
Gazpacho.
Gefrituurde tofu (*)
Gegratineerde venkel.
Gegrillde aubergine met misoglazuur.
Gegrillde tofu met misoglazuur.
Gekonfijte witlof. (hist)
Gekruide gele tahoe.
Gemarineerde kwarteleitjes.
Gerstepap voor zieken. (hist)
Gerstsoep à la française. (hist) (vegetarische variant)
Geschnetzeltes Zürcher Art. (vegetarische variant)
Gestoofde lotuswortel (*)
Gevulde aubergines. (vegetarische variant)
Gevulde eieren. (hist)
Gevulde eieren met kruizemunt. (hist)
Gekruide eieren.
Granaatappelsalade. (hist)
Groene asperges met amandelsaus.
Groentefond.
Grootmoeders sla.
Hartige taart met Brie en peren. (hist)
Herfstsalade.
Kaasfondue.
Kaaskoekjes. (hist)
Kastanjetagliatelle.
Keizerlijke komkommer. (hist)
Komkommer met pinda’s. (vegetarische variant)
Komkommerkoeler.
Komkommersalade.
Komkommersalade (hist)
Koninginnesoep.
Kruidensoep met aardappelballetjes. (hist)
Kruidige eieren.
Libanese pizza.
Macaroni met tomaten. (hist)
Macaroni van Scappi. (hist)
Macaronipastei. (hist)
Middeleeuwse paaseieren (hist)
Mince pies. (hist, vegetarische variant)
Minestronesoep.
Moestuinsalade (hist)
Nepeieren voor de Vasten. (hist)
Omelet met kruisbessen. (hist)
Ouderwetse Nasi goreng.
Paëlla, vegetarisch.
Paddestoelentaart. (hist)
Peperonata.
Picknickbroodjes (3 van de 4 zijn vleesloos).
Pittige eieren.
Pittige komkommersalade.
Pizza.
Polenta met gorgonzola.
Potage au Jacobine. (hist)
Pruimensoep. (hist)
Risotto alla Milanese (met groentefond).
Rodekool met appeltjes. (hist)
Romeinse broccoli. (hist)
Romeinse omelet met asperges. (hist)
Sajoer lodeh.
Salade met geitekaas en honing.
Salade Niçoise. (vegetarische variant)
Salade met pastinaak. (hist)
Sambal Gorengsaus.
Schorseneren met peterseliesaus. (hist)
Soup van gepelde garst. (hist)(met groentefond)
Spaghetti aglio, olio e peperoncino.
Spiegelei met gebakken ui en mosterd. (hist)
Spinaziepasteitjes. (hist)
Spinazietoert. (hist)
Stamppot rauwe andijvie. (vegetarische variant)
Theeëieren.
Tomatenroomsoep.(met groentefond)
Tompouce. (hist)
Tortelli in brodo. (hist)
Tuinbonen à la Vitellius. (hist)
Tuinbonensoep met saffraan en tuinkruiden. (hist)
Tzatziki.
Tortilla.
Uienstoof. (hist)
Vegetarische schnitzels. (hist)
Voedzame vierkante omelet. (hist, vegetarische variant))
Volle Maan noedels. (met vegetarische dashi)

Pescetarisch

Ansjovissaus. (hist)
Ansjovistoast. (hist)
Appelmoes (Nederlands, hist).
Blancmanger met rivierkreeftjes. (hist)
Chawan-mushi (hartige custard, variant zonder vlees).
Chinese gerookte vis.
Chinese soep met krab en maïs.
Dashi.
Dashi-maki tamago. (Japanse opgerolde omelet)
Fish ‘n Chips.
Garnalen met avocadomayonaise.
Garnalentoast met kwarteleitjes.
Geroosterde garnalen met gembersaus.
Geroosterde vis met drie sauzen. (hist)
Gestoofde kabeljauw. (*hist)
Gevulde Chinese paddestoelen.
Gezouten gegrilde vis (*)
Griet met rode bessen. (hist)
Groene saus met gepocheerde vis. (hist)
Gyōza, Japanse pasteitjes.
Haringsalade.
Kibbeling in zoetzure tomatensaus.
Kleivis uit de prehistorie. (hist)
Knoflooktoast met ansjovis.
Komkommer met pinda’s.
Macaroni met tonijnsaus
Mosselen met twee sauzen. (hist)
Ouderwetse Nasi goreng.
Pastasalade met gerookte zalm.
Pasteitjes met visragout.
Pekelharing. (hist)
Prei met vis. (hist)
Rijstsalade met tonijn.
Romeinse abrikozen. (hist)
Salade Niçoise.
Sardientjes zonder blik.
Schatkistvis.
Smørrebrød (gerookte vis met roerei) (*)
Snoek in Galentijn. (hist)
Soesjes gevuld met palingmousse.
Sperciebonensalade met pindasaus.
Sushitaart.
Tonijn met mosterdkorst. (hist)
Tonijn met muntvinaigrette. (hist)
Verrassingseieren. (hist)
Vijfkleurengarnalen met tempura-saus.
Vindaye de poisson. (hist)
Visfond.
Volle Maan noedels.
Warmgerookte zalm met mosterd-dillesaus.
Zalm met paddestoelenroomsaus.
Zalm van de bbq met teriyakisaus.
Zalmballetjes. (hist)
Zalmfilet in rode wijnsaus. (hist)
Zalmsalade van de keukenmeid. (hist)

Veganistisch

Gevulde aubergines. (veganistische variant)

Gepubliceerd op 15 augustus 2017Laatste wijziging 4 september 2021

Primary Sidebar

Het nieuwste historische recept

Het nieuwste historische recept

Pompoenbrood

Het nieuwste moderne recept

Het nieuwste moderne recept

Koffie uit Eritrea

Het excellente kookboek

ISBN 9789056156497, € 29,95

Laat je waardering blijken!

Coquinaria is niet commercieel, alle recepten en informatie zijn vrij toegankelijk. Als je de informatie en recepten op Coquinaria op prijs stelt, is een donatie voor het onderhoud van de website heel welkom! Als dank wordt je doorgeleid naar een extra pagina, die op onregelmatige tijden wordt gewisseld.

Categorieën

  • Keukengerei (11)
  • Basistechniek (88)
  • TIJDVAK (387)
    • Romeins (13)
    • Prehistorie (2)
    • Middeleeuwen (60)
    • 16de eeuw (34)
    • 17de eeuw (30)
    • 18de eeuw (27)
    • 19de eeuw (39)
    • 20ste eeuw (17)
    • Traditioneel (71)
    • Modern (143)
  • HERKOMST (356)
    • Senegal (1)
    • Nederland (100)
    • Arabisch (8)
    • België (8)
    • Canada (1)
    • China (16)
    • Duitsland (11)
    • Engeland (36)
    • Eritrea (1)
    • Frankrijk (49)
    • Griekenland (1)
    • Hongarije (1)
    • India (9)
    • Indonesië (19)
    • Italië (57)
    • Japan (26)
    • Korea (1)
    • Libanon (1)
    • Mauritius (5)
    • Portugal (1)
    • Rusland (7)
    • Schotland (1)
    • Spanje (15)
    • Syrië (1)
    • Thailand (2)
    • Turkije (2)
    • Verenigde Staten (11)
    • Zuid-Korea (1)
    • Zweden (2)
    • Zwitserland (7)
  • GERECHT (387)
    • Lunchgerecht (38)
    • Ontbijt- of brunchgerecht (4)
    • Pasta (19)
    • Snack (45)
    • Voorgerecht (77)
    • Soep (45)
    • Hoofdgerecht (93)
    • Bijgerecht (104)
    • Nagerecht (36)
    • Eenpansmaaltijd (23)
    • Hartig gebak (19)
    • Zoet gebak (40)
    • Drank (15)
    • Condiment (18)
  • DIEET (283)
    • Met vis (pescetarisch) (72)
    • Met vlees (126)
    • Vlees noch vis (vegetarisch) (121)
  • Geen onderdeel van een categorie (1)

Onderwerpen

aalbessen aardappel aardbeien abrikoos amandel amandelen ananas andijvie anijs ansjovis appel artisjok asperge aubergine avocado azijn bamboescheut barbecue basilicum bier bieslook bieten bietengroen bladselderij bleekselderij bloedworst bloem bloembol bloemkool boekweit boerenkool bosui boter bramen broccoli brood bruine bonen cacao cashewnoot citroen cocos courgette cranberry dadel deeg dille doperwtjes dragon druif eend ei erwten frambozen frituur fruit gans garnaal garum gedroogde pruim geelwortel gehakt gember gerst gierst gort granaatappel griet groente haas haring haver hittegolf honing ijs kaas kabeljauw kalfsvlees kaneel kappertjes karnemelk karwij kastanje kerrie kersen kerstmis kervel kip knoflook knolselderij koffie komijn komkommer konijn kool koolraap koriander korianderblad krab kreeft krent kruidnagel kruisbes kwartel kwee lamsvlees laurier lavas lever limoen makreel mandarijn mayonaise maïs melk meloen merg mierikswortel miso mispel mosselen mosterd muffin munt olie olijven oranjebloesemwater oudjaar ovenschotel paddestoelen paling paprika pasen past pasta pastinaak patrijs peer perzik peterselie picknick pinda pistache pompoen postelein prei pruimen pudding rabarber reuzel rijst rivierkreeft rodekool rode peper rode wijn rogge roken rookworst room rozemarijn rozenwater rozijn rozijnen rum rundvlees saffraan salade salie sardine saus schorseneren sereh sesamzaad sherry shii-take sinaasappel sinterklaas sla snoek soja spek sperziebonen spinazie Stamppot steranijs sucade suiker tahoe tamarinde tarwe thee tijm tomaat tonijn tuinbonen ui vanille varkensvlees vastentijd venkel verjus vis vlierbes vlierbloesem walnoot watermeloen wijn wijnruit wild winterkost witlof witte wijn worst wortel yoghurt zalm zeekraal zeewier zout zuring zuurdesem zuurkool zwezerik

RSS RSS feed

  • Pompoenbrood, een recept uit de 17de eeuw 2 oktober 2021
  • Koffie zoals in Eritrea 1 oktober 2021
  • Griet met rode bessen 4 september 2021
  • Een makkelijk recept voor hypocras 7 juli 2021
  • Gierstpudding uit Senegal 27 juni 2021

© Copyright 2002–2023 Christianne Muusers - Coquinaria