Maak een fijne aardappelpuree met boter, kookvocht of melk, ei en specerijen/tuinkruiden. Bij de basisrecepten staat hoe je aardappelpuree maakt. Van 500 gram aardappelen kun je 16 tot 20 kroketjes maken.
Paneer ze licht: eerst door bloem halen, dan door losgeklopt eiwit, tot slot door beschuitkruim of paneermeel. (zie ook hier)
Verhit frituurolie tot 180 oC en frituur de aardappelkroketjes tot ze goudbruin zijn. Houd warm in de oven tot het moment van serveren.
De onregelmatige korst komt omdat ik te snel wilde werken en de eieren iets te vers waren. Het dikke eiwit hing in slierten om de kroketten, en die sliertjes zie je na het bakken nog steeds. Dus: gebruik liever iets oudere eieren voor het paneren.
Als je vaak frites voor een heel gezin bakt, is zo’n grote frituurpan waarin je minimaal twee liter olie moet doen misschien handig, maar meestal heb je helemaal niet zoveel olie nodig. Voor deze kroketjes heb ik een half litertje olie in een steelpannetje verhit. Gaat prima.
Recept voor aardappelkroketjes
© Auteur
Gelei, een vergeten gerecht Het hoogtepunt van decoratieve schotels met gelei ligt in de negentiende…
Meteen naar het recept Broden met pompoenpitten kun je tegenwoordig makkelijk kopen, maar het mooie…
Enige tijd geleden heb ik een opleiding tot gecertificeerd NT2-docent voltooid. Ik geef nu les…
Al eerder publiceerde ik op Coquinaria twee recepten uit het kookboek van Maurice Joyant, Le…
Na afloop van een uitgebreide maaltijd schenkt men nog steeds graag een digestief om de…
Als ik het goed zie op de kaart, is de hoofdstad van Senegal, Dakar, de…