Naar het overzicht van Tips & technieken
Goede aardappelpuree is ook zonder verdere toevoegingen lekker, maar met enkele lepeltjes van het één of ander kun je een smaakaccent geven dat harmonieert of juist contrasteert met het hoofdgerecht dat het moet begeleiden
Aardappelpuree is heel veelzijdig. Je kunt het zó serveren met vlees en groenten, maar dan is jus of een saus wel lekker erbij. Je kunt er ook aardappelkroketjes van maken en die frituren, of aardappelballetjes die je als garnering in de soep gebruikt. Je kunt er mooie torentjes van spuiten en die in de oven gratineren. Je kunt er zelfs een zoete aardappeltaart van maken.
Er zijn verschillende manieren om aardappels tot puree te maken. Voor stamppot en grove puree is een open stamper het beste. Tenminste, dat vind ik. Maar als je de puree wilt spuiten of zoals op de foto met een ijstang wilt opscheppen, dan wil je een gladde puree. Dat krijg je door een stamper met een plaat-met-gaatjes te gebruiken, of met een pureeknijper. Die ziet eruit als een grote knoflookpers.
Hoe maak je zelf aardappelpuree
Verschillende manieren om aardappelpuree te maken, en over goede aardappelstampers.
© Auteur
Gelei, een vergeten gerecht Het hoogtepunt van decoratieve schotels met gelei ligt in de negentiende…
Meteen naar het recept Broden met pompoenpitten kun je tegenwoordig makkelijk kopen, maar het mooie…
Enige tijd geleden heb ik een opleiding tot gecertificeerd NT2-docent voltooid. Ik geef nu les…
Al eerder publiceerde ik op Coquinaria twee recepten uit het kookboek van Maurice Joyant, Le…
Na afloop van een uitgebreide maaltijd schenkt men nog steeds graag een digestief om de…
Als ik het goed zie op de kaart, is de hoofdstad van Senegal, Dakar, de…