Naar het overzicht van Tips & technieken
Maar soms is er geraspte gember nodig. Met een kaasrasp kom je niet ver. Je kunt een gewone (schone) nootmuskaatrasp gebruiken. Waar je de kaas of nootmuskaat door de rasp heen ziet vallen, druppelt er bij gember hooguit wat sap door. Dat werkt niet goed. Daarom kun je bij een toko speciale gemberraspen kopen. Die hebben alleen stekels of puntjes, maar geen gaten. Eerst schil je de wortel met een dunschiller, en dan wrijf je de vezels van de wortel kapot op de rasp. Het sap komt los en vang je op. Dat is wat je gebruikt, de vezels gooi je weg.
Hoe rasp je gemberwortel?
Voor het raspen van gemberwortel kun je speciale gemberraspen gebruiken.
© Auteur
Gelei, een vergeten gerecht Het hoogtepunt van decoratieve schotels met gelei ligt in de negentiende…
Meteen naar het recept Broden met pompoenpitten kun je tegenwoordig makkelijk kopen, maar het mooie…
Enige tijd geleden heb ik een opleiding tot gecertificeerd NT2-docent voltooid. Ik geef nu les…
Al eerder publiceerde ik op Coquinaria twee recepten uit het kookboek van Maurice Joyant, Le…
Na afloop van een uitgebreide maaltijd schenkt men nog steeds graag een digestief om de…
Als ik het goed zie op de kaart, is de hoofdstad van Senegal, Dakar, de…