De Japanse naam voor deze dunne omelet is usuyaki tamago. Deze gebruik je om voedsel te verpakken, vooral sushirijst. Je kunt de omelet ook in smalle reepjes snijden voor garnering.
Bijgerecht; bereiding 5 minuten.
2 tl suiker
½ tl zout
½ eetl maïzena, losgeroerd met een beetje koud water
olie om te bakken
Roer de eieren losjes door elkaar, doe suiker, zout en maïzena erbij. Verhit de olie in een rechthoekige of ronde koekepan, en giet een dun laagje van het eimengsel erin. Bak op laag vuur, de omelet moet stollen, maar mag niet bruin worden. Ga door tot het eimengsel op is.
Laat de omeletten afkoelen. Je kunt ze in smalle reepjes snijden om als garnering te gebruiken.
Je kunt de omeletten ook gebruiken om gevulde sushirijstballetjes in te verpakken. (Recept voor gevulde sushirijst). Afhankelijk van hoe je de rijst verpakt in de omelet heb je dan fukusa-zushi (in een kleed verpakte sushi) of kinshi-maki (rijstrol in omelet) gemaakt.
Recept voor Japanse dunne omelet
Deze Japanse met maïzena verstevigde dunne omelet gebruik je bijvoorbeeld om sushirijst in te verpakken.
© Auteur
Gelei, een vergeten gerecht Het hoogtepunt van decoratieve schotels met gelei ligt in de negentiende…
Meteen naar het recept Broden met pompoenpitten kun je tegenwoordig makkelijk kopen, maar het mooie…
Enige tijd geleden heb ik een opleiding tot gecertificeerd NT2-docent voltooid. Ik geef nu les…
Al eerder publiceerde ik op Coquinaria twee recepten uit het kookboek van Maurice Joyant, Le…
Na afloop van een uitgebreide maaltijd schenkt men nog steeds graag een digestief om de…
Als ik het goed zie op de kaart, is de hoofdstad van Senegal, Dakar, de…
View Comments