On this page are some links to pages with tips, tricks and basic recipes concerning kitchenware, serving and eating meals, cooking techniques, and preparing ingredients. The instructions are also meant to help those who are real beginners, so maybe they are too extensive for the more experienced cooks. If there are variations on a basic recipe, these are only described briefly. If you understand the basics, the rest will be clear enough. Clicking on a link opens a new window. Sometimes the basic recipe or instruction is part of a larger recipe, sometimes there is a separate page. Some of the pages have yet to be translated.
Cooking techniques – Kitchenware – Ingredients – Serving and eating
Making mayonnaise from scratch
Binden van sauzen met rauwe eidooier
Making dough for savoury pastry
Zelf marsepein maken en kleuren
Gebruik en onderhoud van een pizzasteen
Aluminiumfolie heeft twee kanten
Over keukenmessen, onderhoud en gebruik
Een crême brûléebrander gebruiken
Gebruik en schoonmaken van een spuitzak
Het gebruik van een passe-vite of draaizeef
Het kiezen van een goede aardappelstamper
Het steriliseren van potten en flessen voor inmaak
De schil van een citrusvrucht gebruiken
Restverwerking van eiwit en eidooier