Categories: ModernSoep

Simpele soep voor de lunch

Soeprecepten voor de lunch

De meeste mensen eten te weinig groenten. Tenzij je groene smoothies drinkt, beperkt de inname van groente zich vaak tot de warme maaltijd, met hooguit een snackworteltje of radijsje tussendoor. Ook ik kom niet altijd aan de vereiste hoeveelheid groenten toe. Daarom heb ik dit persoonlijke project opgestart: zo vaak mogelijk eet ik een simpele soep voor de lunch, met groente als basis. Veel groente, dus ook veel vezels. De ©Simpele Soep-recepten vormen geen dieetplan, ze genezen niets, maar dragen hopelijk wel iets bij aan een gezonder voedingspatroon. Overigens zijn groene smoothies of salades ook een uitstekende manier om meer groente te eten!

De recepten staan op mijn blog Edelike spijse. Hieronder staat een overzicht van de soepen, met directe links naar het online-recept. En natuurlijk verwijs ik hier ook even naar de grote soep-afdeling met bouillons, fonds, historische en moderne soeprecepten op Coquinaria zelf!

Deze reeks is niet commercieel (ik verkoop niets), maar dat betekent niet dat anderen dit zonder bronvermelding over kunnen nemen om zelf hiermee te pronken. Zet de bron erbij (deze pagina), en gebruik je eigen foto. Maar doneren mag natuurlijk altijd! (zie hiernaast)

                 

Of als tekst:

  1. Rode bietensoep met yoghurt en karwij
  2. Venkelsoep met garnaal en dille
  3. Groentensoep met vermicelli
  4. Bloemkoolsoep met geroosterde meiraap
  5. Wortelsoep met kervel
  6. Aspergesoep met bieslook
  7. Linzensoep met tomaat en ei
  8. Preisoep met kaas en koriander
  9. Courgettesoep met blokjes paprika
  10. Groentensoep met witte bonen
  11. Tomaten- en geroosterde paprikasoep met yoghurt
  12. Bloemkool-broccolisoep met kaas
  13. Uiensoep met broodblokjes
  14. Hutspotsoep met gehaktballetjes
  15. Pompoensoep met zoete aardappel
  16. Chinese-koolsoep met maïs
  17. Wortel-knolselderijsoep met appel
  18. Courgettesoep met lijnzaad

Simpele soep voor de lunch – Overzicht
© Auteur Christianne Muusers

Christianne

Share
Published by
Christianne
Tags: vegetables

Recent Posts

Pompoenbrood, een recept uit de 17de eeuw

Meteen naar het recept Broden met pompoenpitten kun je tegenwoordig makkelijk kopen, maar het mooie…

3 jaar ago

Koffie zoals in Eritrea

Enige tijd geleden heb ik een opleiding tot gecertificeerd NT2-docent voltooid. Ik geef nu les…

3 jaar ago

Griet met rode bessen

Al eerder publiceerde ik op Coquinaria twee recepten uit het kookboek van Maurice Joyant, Le…

3 jaar ago

Een makkelijk recept voor hypocras

Na afloop van een uitgebreide maaltijd schenkt men nog steeds graag een digestief om de…

3 jaar ago

Gierstpudding uit Senegal

Als ik het goed zie op de kaart, is de hoofdstad van Senegal, Dakar, de…

3 jaar ago

Gevulde aubergines

Net als in 2018 en 2019 bij de WK's voor mannen en vrouwen, publiceer ik…

3 jaar ago