• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Coquinaria

Culinaire geschiedenis, onderzoek en praktijk

  • Welkom
    • Introductie
    • Updates – Meest recent
    • Vraag of opmerking?
    • Het verleden op je bord
    • Het geheim van de keukenmeid
    • Kookboekrecensies
    • Coquinaria op instagram
    • RSS Feed
    • Privacy Policy
  • Recepten
    • Bronnen
    • Herkomst
    • Menu
    • Tips & technieken
    • Voedselvoorkeur
    • Nederlandse recepten
    • Ingrediënten
  • Thema’s
    • Bouillon, de basis
    • Deegrecepten – Overzicht
    • Italiaanse pasta
    • Aziatische pasta
    • Ei in de hoofdrol
    • Welk mes voor welk karwei?
    • Palingroken in Kortenhoef
    • Sushiday!
    • Het Coquinaria-dieet
    • Cursus kaasmaken
    • Hoe plan je een etentje?
    • Sinterklaasrecepten
    • Coquinaria katten
    • Valentijnsdag
    • Kerst recepten
  • Lezingen
  • Edities kookteksten
    • Edelike spijse
    • Convoluut KANTL Gent 15
      • KANTL Gent 15 vol.2
      • KANTL Gent 15 vol.1
  • Vastentijd

Simpele soep voor de lunch

Soeprecepten voor de lunch

De meeste mensen eten te weinig groenten. Tenzij je groene smoothies drinkt, beperkt de inname van groente zich vaak tot de warme maaltijd, met hooguit een snackworteltje of radijsje tussendoor. Ook ik kom niet altijd aan de vereiste hoeveelheid groenten toe. Daarom heb ik dit persoonlijke project opgestart: zo vaak mogelijk eet ik een simpele soep voor de lunch, met groente als basis. Veel groente, dus ook veel vezels. De ©Simpele Soep-recepten vormen geen dieetplan, ze genezen niets, maar dragen hopelijk wel iets bij aan een gezonder voedingspatroon. Overigens zijn groene smoothies of salades ook een uitstekende manier om meer groente te eten!

De recepten staan op mijn blog Edelike spijse. Hieronder staat een overzicht van de soepen, met directe links naar het online-recept. En natuurlijk verwijs ik hier ook even naar de grote soep-afdeling met bouillons, fonds, historische en moderne soeprecepten op Coquinaria zelf!

Deze reeks is niet commercieel (ik verkoop niets), maar dat betekent niet dat anderen dit zonder bronvermelding over kunnen nemen om zelf hiermee te pronken. Zet de bron erbij (deze pagina), en gebruik je eigen foto. Maar doneren mag natuurlijk altijd! (zie hiernaast)

Rode bietensoep met yoghurt en karwij Venkelsoep met garnaaltjes en dille Groentensoep met sliertjes en balletjes Bloemkoolsoep met geroosterde meiraap Wortelsoep met kervel Aspergesoep met aardappel en bieslook Linzensoep met tomaat en ei Preisoep met kaas, knoflook en koriander Courgettesoep met blokjes geroosterde paprika Groentesoep met witte bonen Soep met tomaat, geroosterde paprika en yoghurt Soep met bloemkool, broccoli en kaas Uiensoep met broodblokjes Hutspotsoep Pompoensoep met zoete aardappel Simpele soep 16 - Chinese kool met maïs en garnaal Wortel-knolselderijsoep Courgettesoep met lijnzaad

Of als tekst:

  1. Rode bietensoep met yoghurt en karwij
  2. Venkelsoep met garnaal en dille
  3. Groentensoep met vermicelli
  4. Bloemkoolsoep met geroosterde meiraap
  5. Wortelsoep met kervel
  6. Aspergesoep met bieslook
  7. Linzensoep met tomaat en ei
  8. Preisoep met kaas en koriander
  9. Courgettesoep met blokjes paprika
  10. Groentensoep met witte bonen
  11. Tomaten- en geroosterde paprikasoep met yoghurt
  12. Bloemkool-broccolisoep met kaas
  13. Uiensoep met broodblokjes
  14. Hutspotsoep met gehaktballetjes
  15. Pompoensoep met zoete aardappel
  16. Chinese-koolsoep met maïs
  17. Wortel-knolselderijsoep met appel
  18. Courgettesoep met lijnzaad

Simpele soep voor de lunch – Overzicht
© Auteur Christianne Muusers

Filed Under: Modern, Soep Tagged With: vegetables Gepubliceerd op 30 maart 2017Laatste wijziging 11 december 2019

Previous Post: « Tulpenbollensoep
Next Post: Basisrecept voor sambal-gorengsaus »

Primary Sidebar

Het nieuwste historische recept

Het nieuwste historische recept

Pompoenbrood

Het nieuwste moderne recept

Het nieuwste moderne recept

Koffie uit Eritrea

Het excellente kookboek

ISBN 9789056156497, € 29,95

Laat je waardering blijken!

Coquinaria is niet commercieel, alle recepten en informatie zijn vrij toegankelijk. Als je de informatie en recepten op Coquinaria op prijs stelt, is een donatie voor het onderhoud van de website heel welkom! Als dank wordt je doorgeleid naar een extra pagina, die op onregelmatige tijden wordt gewisseld.

Categorieën

  • Keukengerei (11)
  • Basistechniek (88)
  • TIJDVAK (387)
    • Romeins (13)
    • Prehistorie (2)
    • Middeleeuwen (60)
    • 16de eeuw (34)
    • 17de eeuw (30)
    • 18de eeuw (27)
    • 19de eeuw (39)
    • 20ste eeuw (17)
    • Traditioneel (71)
    • Modern (143)
  • HERKOMST (356)
    • Senegal (1)
    • Nederland (100)
    • Arabisch (8)
    • België (8)
    • Canada (1)
    • China (16)
    • Duitsland (11)
    • Engeland (36)
    • Eritrea (1)
    • Frankrijk (49)
    • Griekenland (1)
    • Hongarije (1)
    • India (9)
    • Indonesië (19)
    • Italië (57)
    • Japan (26)
    • Korea (1)
    • Libanon (1)
    • Mauritius (5)
    • Portugal (1)
    • Rusland (7)
    • Schotland (1)
    • Spanje (15)
    • Syrië (1)
    • Thailand (2)
    • Turkije (2)
    • Verenigde Staten (11)
    • Zuid-Korea (1)
    • Zweden (2)
    • Zwitserland (7)
  • GERECHT (387)
    • Lunchgerecht (38)
    • Ontbijt- of brunchgerecht (4)
    • Pasta (19)
    • Snack (45)
    • Voorgerecht (77)
    • Soep (45)
    • Hoofdgerecht (93)
    • Bijgerecht (104)
    • Nagerecht (36)
    • Eenpansmaaltijd (23)
    • Hartig gebak (19)
    • Zoet gebak (40)
    • Drank (15)
    • Condiment (18)
  • DIEET (283)
    • Met vis (pescetarisch) (72)
    • Met vlees (126)
    • Vlees noch vis (vegetarisch) (121)
  • Geen onderdeel van een categorie (1)

Onderwerpen

aalbessen aardappel aardbeien abrikoos amandel amandelen ananas andijvie anijs ansjovis appel artisjok asperge aubergine avocado azijn bamboescheut barbecue basilicum bier bieslook bieten bietengroen bladselderij bleekselderij bloedworst bloem bloembol bloemkool boekweit boerenkool bosui boter bramen broccoli brood bruine bonen cacao cashewnoot citroen cocos courgette cranberry dadel deeg dille doperwtjes dragon druif eend ei erwten frambozen frituur fruit gans garnaal garum gedroogde pruim geelwortel gehakt gember gerst gierst gort granaatappel griet groente haas haring haver hittegolf honing ijs kaas kabeljauw kalfsvlees kaneel kappertjes karnemelk karwij kastanje kerrie kersen kerstmis kervel kip knoflook knolselderij koffie komijn komkommer konijn kool koolraap koriander korianderblad krab kreeft krent kruidnagel kruisbes kwartel kwee lamsvlees laurier lavas lever limoen makreel mandarijn mayonaise maïs melk meloen merg mierikswortel miso mispel mosselen mosterd muffin munt olie olijven oranjebloesemwater oudjaar ovenschotel paddestoelen paling paprika pasen past pasta pastinaak patrijs peer perzik peterselie picknick pinda pistache pompoen postelein prei pruimen pudding rabarber reuzel rijst rivierkreeft rodekool rode peper rode wijn rogge roken rookworst room rozemarijn rozenwater rozijn rozijnen rum rundvlees saffraan salade salie sardine saus schorseneren sereh sesamzaad sherry shii-take sinaasappel sinterklaas sla snoek soja spek sperziebonen spinazie Stamppot steranijs sucade suiker tahoe tamarinde tarwe thee tijm tomaat tonijn tuinbonen ui vanille varkensvlees vastentijd venkel verjus vis vlierbes vlierbloesem walnoot watermeloen wijn wijnruit wild winterkost witlof witte wijn worst wortel yoghurt zalm zeekraal zeewier zout zuring zuurdesem zuurkool zwezerik

RSS RSS feed

  • Pompoenbrood, een recept uit de 17de eeuw 2 oktober 2021
  • Koffie zoals in Eritrea 1 oktober 2021
  • Griet met rode bessen 4 september 2021
  • Een makkelijk recept voor hypocras 7 juli 2021
  • Gierstpudding uit Senegal 27 juni 2021

© Copyright 2002–2023 Christianne Muusers - Coquinaria