Dit is een tapa of borrelhapje, voor bij sherry of wijn (of wat dan ook). Deze Spaanse kwarteleitjes zijn erg smakelijk, en net als theeëieren kunnen ze de dag van te voren worden gemaakt. Kwarteleitjes hebben het perfecte éénhapsformaat, met kippeëieren moet je dit gerecht niet maken. De vinaigrette waarin de eitjes zijn gemarineerd kun je met een stukje brood lepelen.
Zie ook deze pagina met basisrecepten voor eieren.
Borrelhapje voor 6 personen; voorbereiding 30 minuten; bereiding 5 minuten + 2 uur marineren.18 kwarteleitjesVoor de vinaigrette
6 eetl olijfolie extra vergine
2 eetl sherryazijn
1 héél fijngehakt sjalotje
2 eetl dilleblad, ook fijngehakt
1 eetl kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
2 eetl pimiento (geroosterde en ontvelde rode paprika)

Voorbereiding

Kook de kwarteleitjes vijf minuten in water met een scheutje azijn. Laat ze schrikken onder koud water, en pel ze.
Rooster de paprika 10 minuten in de oven op 200 °C, draai hem om en rooster nog eens 10 minuten. Laat een beetje afkoelen, en trek het vel van de paprika. Snijd het vruchtvlees (zaadlijsten verwijderen) in kleine blokjes.
Hak de kappertjes grof.

Bereiding

Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette. Doe in een bakje met de hele, gepelde eitjes. Zet minimaal twee uur in de koelkast. Schep af en toe voorzichtig om.

Serveren

Op kamertemperatuur. Leg de eieren in een schaaltje met prikkertjes voor de eitjes en stukjes brood (eventueel licht geroosterd en ingerweven met knoflook) voor de vinaigrette. Overigens is de vinaigrette ook erg lekker op kropsla.

Een lekker tapasrecept met kwarteleitjes
Dit is een heerlijk borrelhapje uit de Spaanse keuken. Makkelijk, en helemaal van te voren klaar te maken.
© Auteur Christianne Muusers

Christianne

Recent Posts

Kalfsgelei uit de negentiende eeuw

Gelei, een vergeten gerecht Het hoogtepunt van decoratieve schotels met gelei ligt in de negentiende…

2 maanden ago

Pompoenbrood, een recept uit de 17de eeuw

Meteen naar het recept Broden met pompoenpitten kun je tegenwoordig makkelijk kopen, maar het mooie…

4 jaar ago

Koffie zoals in Eritrea

Enige tijd geleden heb ik een opleiding tot gecertificeerd NT2-docent voltooid. Ik geef nu les…

4 jaar ago

Griet met rode bessen

Al eerder publiceerde ik op Coquinaria twee recepten uit het kookboek van Maurice Joyant, Le…

4 jaar ago

Een makkelijk recept voor hypocras

Na afloop van een uitgebreide maaltijd schenkt men nog steeds graag een digestief om de…

4 jaar ago

Gierstpudding uit Senegal

Als ik het goed zie op de kaart, is de hoofdstad van Senegal, Dakar, de…

4 jaar ago