Kook de kwarteleitjes vijf minuten in water met een scheutje azijn. Laat ze schrikken onder koud water, en pel ze.
Rooster de paprika 10 minuten in de oven op 200 °C, draai hem om en rooster nog eens 10 minuten. Laat een beetje afkoelen, en trek het vel van de paprika. Snijd het vruchtvlees (zaadlijsten verwijderen) in kleine blokjes.
Hak de kappertjes grof.
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette. Doe in een bakje met de hele, gepelde eitjes. Zet minimaal twee uur in de koelkast. Schep af en toe voorzichtig om.
Op kamertemperatuur. Leg de eieren in een schaaltje met prikkertjes voor de eitjes en stukjes brood (eventueel licht geroosterd en ingerweven met knoflook) voor de vinaigrette. Overigens is de vinaigrette ook erg lekker op kropsla.
Een lekker tapasrecept met kwarteleitjes
Dit is een heerlijk borrelhapje uit de Spaanse keuken. Makkelijk, en helemaal van te voren klaar te maken.
© Auteur
Gelei, een vergeten gerecht Het hoogtepunt van decoratieve schotels met gelei ligt in de negentiende…
Meteen naar het recept Broden met pompoenpitten kun je tegenwoordig makkelijk kopen, maar het mooie…
Enige tijd geleden heb ik een opleiding tot gecertificeerd NT2-docent voltooid. Ik geef nu les…
Al eerder publiceerde ik op Coquinaria twee recepten uit het kookboek van Maurice Joyant, Le…
Na afloop van een uitgebreide maaltijd schenkt men nog steeds graag een digestief om de…
Als ik het goed zie op de kaart, is de hoofdstad van Senegal, Dakar, de…