Zie ook deze pagina met basisrecepten voor eieren.
Borrelhapje voor 6 personen; voorbereiding 30 minuten; bereiding 5 minuten + 2 uur marineren.18 kwarteleitjes

6 eetl olijfolie extra vergine
2 eetl sherryazijn
1 héél fijngehakt sjalotje
2 eetl dilleblad, ook fijngehakt
1 eetl kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
2 eetl pimiento (geroosterde en ontvelde rode paprika)
Voorbereiding
Kook de kwarteleitjes vijf minuten in water met een scheutje azijn. Laat ze schrikken onder koud water, en pel ze.
Rooster de paprika 10 minuten in de oven op 200 °C, draai hem om en rooster nog eens 10 minuten. Laat een beetje afkoelen, en trek het vel van de paprika. Snijd het vruchtvlees (zaadlijsten verwijderen) in kleine blokjes.
Hak de kappertjes grof.
Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette. Doe in een bakje met de hele, gepelde eitjes. Zet minimaal twee uur in de koelkast. Schep af en toe voorzichtig om.
Serveren
Op kamertemperatuur. Leg de eieren in een schaaltje met prikkertjes voor de eitjes en stukjes brood (eventueel licht geroosterd en ingerweven met knoflook) voor de vinaigrette. Overigens is de vinaigrette ook erg lekker op kropsla.
Een lekker tapasrecept met kwarteleitjes
Dit is een heerlijk borrelhapje uit de Spaanse keuken. Makkelijk, en helemaal van te voren klaar te maken.
© Auteur