Je stopt een pak fijne tafelsuiker of gewone kristalsuiker in een goed afsluitbare voorraadpot of jampot. Iedere keer als je alleen de zaadjes van de vanillepeul nodig hebt, doe je de (droge) peul zelf in de suiker. Af en toe omschudden, en na een paar dagen is je suiker al geparfumeerd. Hoe langer je de suiker laat staan, of hoe vaker je er een lege peul in doet, des te meer krijgt de suiker een vanille-aroma. De peulen drogen helemaal in, en de suiker verkleurd een beetje gelig. Af en toe ververs ik de vanillepeulen, en vul ik de suiker aan. Even flink schudden, en daar gaan we weer!
Vanillesuiker
Zelf echte vanillesuiker maken is niet moeilijk. Je zou het zelfs als restverwerking kunnen beschouwen!
© Auteur
Meteen naar het recept Broden met pompoenpitten kun je tegenwoordig makkelijk kopen, maar het mooie…
Enige tijd geleden heb ik een opleiding tot gecertificeerd NT2-docent voltooid. Ik geef nu les…
Al eerder publiceerde ik op Coquinaria twee recepten uit het kookboek van Maurice Joyant, Le…
Na afloop van een uitgebreide maaltijd schenkt men nog steeds graag een digestief om de…
Als ik het goed zie op de kaart, is de hoofdstad van Senegal, Dakar, de…
Net als in 2018 en 2019 bij de WK's voor mannen en vrouwen, publiceer ik…