Bestrooi de aubergineblokjes met zout en laat een kwartier tot half uur staan. Dep ze dan droog. Laat blikgroenten goed uitlekken. Snijd de helft van de artisjokharten in blokjes, snijd de rest eventueel doormidden of in vieren.
Zorg dat je alle verse groenten voorgesneden en wel bij de hand hebt.
Fruit de knoflook enkele seconden in de hete olijfolie, doe dan meteen alle verse groenten erbij. Bak twee minuten terwijl je goed omschept, en doe de rijst erbij. Bak die ook nog even mee. Doe nu de kruiderij erbij en 8 tot 9 deciliter liter kokend water. Doe de deksel op de pan en laat de paella in 15 tot 20 minuten garen. Doe vijf minuten voor het einde van de kooktijd de gekookte witte bonen erbij en roer even door. Gebruik je artisjok uit blik, dan gaat die tegelijk met de bonen erdoor, anders tegelijk met de verse groenten.
Laat de paella vijf minuten rusten alvorens op te dienen.
Versier met de halve of kwart artisjokharten.
Een recept voor vegetarische paëlla
Spaanse paëlla met veel groente in plaats van vlees en schaal- en schelpdieren. Geschikt voor vegetariërs en veganisten.
© Auteur
Gelei, een vergeten gerecht Het hoogtepunt van decoratieve schotels met gelei ligt in de negentiende…
Meteen naar het recept Broden met pompoenpitten kun je tegenwoordig makkelijk kopen, maar het mooie…
Enige tijd geleden heb ik een opleiding tot gecertificeerd NT2-docent voltooid. Ik geef nu les…
Al eerder publiceerde ik op Coquinaria twee recepten uit het kookboek van Maurice Joyant, Le…
Na afloop van een uitgebreide maaltijd schenkt men nog steeds graag een digestief om de…
Als ik het goed zie op de kaart, is de hoofdstad van Senegal, Dakar, de…