Spaanse eieren (Huevos alla Flamenca)

3 jaar ago

Deze eieren uit de oven horen bij de Andalusische (Zuid-Spaanse) keuken. De naam betekent zoveel als 'zigeuner-eieren', hoewel flamenco oorspronkelijk…

Gepekelde ansjovis

3 jaar ago

Voor de derde tafel van het menu in Het excellente kookboek wilden wij ook ansjovis op tafel zetten. Op een…

Barokke bloemkool uit Italië

3 jaar ago

Meteen naar het recept De afbeelding hierboven is van een banket in 1668 van paus Clement IX en Christina (1626-1689),…

onion bhaji

4 jaar ago

Ik ben dol op gebakken ui, dus dit gerecht is een favoriet van me. Het is een vegetarisch gerechtje uit…

Gerstepap voor zieken

4 jaar ago

Meteen naar het recept Wie eet er tegenwoordig nog pap? Mijn opa, geboren in 1904, ontbeet ermee. Vaak at hij…

Meloentaart uit de achttiende eeuw

4 jaar ago

Meteen naar het recept Deze meloentaart is heerlijk bij koffie of thee, maar in de achttiende eeuw werd hij tegelijk…

Zomerse rijstsalade met tonijn

4 jaar ago

Dit is een favoriet van mij als het warm is. Het recept komt uit Het grote boek met de heerlijkste salades…

Geroosterde bloemkool uit Syrië

4 jaar ago

Dit recept kreeg ik van een vriendin die asielzoekers begeleidt bij hun vestiging in Nederland. Zij is goed bevriend geraakt…

Kersenvla uit de zestiende eeuw

4 jaar ago

Hij is er, de editie van het Excellente kookboek van Carolus Battus dat ik samen met Marleen Willebrands heb hertaald!…

Oranjegezinde tompouce

4 jaar ago

Koningsdag, vroeger Koninginnedag (30 april) is het moment om je oranje voedselkleurstof te gebruiken! Tompouce heeft meestal roze glazuur, maar…