Naar het overzicht van Tips & technieken
1. Snijd de kop van de paling. Op de foto heb ik ook de staart eraf gesneden, maar dat hoeft niet.
2. Snijd langs de ruggegraat de vis aan één kant in tot ongeveer halverwege de dikte van de paling. Haal nu de filet kalmpjes eraf, gebruik je vingers hierbij ook, de fijne graatjes blijven zo aan de ruggegraat zitten. Gebruik je daarvoor een mes, dan zou je die fijne graatjes doorsnijden. Snijd dan langs de andere kant van de graat de huid in, en trek de ruggegraat voorzichtig van de tweede filet.
3. Leg de palingfilets met de huid naar beneden op de snijplank, en schep met een theelepel de filet zo van de huid af.
Voor een recept met gerookte paling lijk je bij de Soesjes met palingmousse.
Basistechniek: Hoe fileer je gerookte paling?
Het fileren van hele, gerookte paling is niet moeilijk.
© Auteur
Meteen naar het recept Broden met pompoenpitten kun je tegenwoordig makkelijk kopen, maar het mooie…
Enige tijd geleden heb ik een opleiding tot gecertificeerd NT2-docent voltooid. Ik geef nu les…
Al eerder publiceerde ik op Coquinaria twee recepten uit het kookboek van Maurice Joyant, Le…
Na afloop van een uitgebreide maaltijd schenkt men nog steeds graag een digestief om de…
Als ik het goed zie op de kaart, is de hoofdstad van Senegal, Dakar, de…
Net als in 2018 en 2019 bij de WK's voor mannen en vrouwen, publiceer ik…