Naar het overzicht met komkommersalades
Zo kreeg ik vroeger komkommersla voorgezet. Mijn oma in Maastricht had heerlijke, dikke bieslook in de tuin staan. Op mijn blog staat een recept uit de achttiende eeuw dat er sprekend op lijkt!
Bijgerecht voor 2 tot 6 personen (afhankelijk van het menu); voorbereiding 5 minuten + 30 minuten wachten; bereiding 5 minuten.
flink zout
1 eetl bieslookringetjes (liefst van grove bieslook)
2 eetl olijfolie of neutrale olie (zonnebloem, maïs, sla)
1 eetl neutrale witte azijn
1 eetl mayonaise (eventueel)
witte peper uit de molen
Was de kommer en schil met een dunschiller. Schaaf de komkommer in hele dunne plakjes. Bestrooi met ruim zout, laat een half uurtje in een zeef staan, knijp daarna goed uit
Meng olie, azijn en mayonaise voor het sausje. Omdat de komkommer al met zout is bestrooid, hoeft er geen zout meer door de saus. Wel peper naar smaak.
Doe de komkommer en de bieslook erbij en serveer meteen.
Op kamertemperatuur of iets gekoeld, maar niet ijskoud.
Een recept voor ouderwetse komkommersalade
© Auteur
Gelei, een vergeten gerecht Het hoogtepunt van decoratieve schotels met gelei ligt in de negentiende…
Meteen naar het recept Broden met pompoenpitten kun je tegenwoordig makkelijk kopen, maar het mooie…
Enige tijd geleden heb ik een opleiding tot gecertificeerd NT2-docent voltooid. Ik geef nu les…
Al eerder publiceerde ik op Coquinaria twee recepten uit het kookboek van Maurice Joyant, Le…
Na afloop van een uitgebreide maaltijd schenkt men nog steeds graag een digestief om de…
Als ik het goed zie op de kaart, is de hoofdstad van Senegal, Dakar, de…