Het is een kwestie van smaak, maar ik vind komkommersalade gewoon heel erg lekker. In 2002 begon ik met één recept voor komkommersalade op Coquinaria te zetten, de komkommerkoeler. In de loop der jaren groeide die pagina uit tot een verzamelplaats voor allerlei komkommersalades van over de hele wereld. Het werden er zo veel dat ze uiteindelijk allemaal hun eigen pagina kregen.
Overzicht van alle komkommersalades op Coquinaria
Klik op de foto’s of op de tekstlinks voor de recepten
Tekstlinks
Komkommerkoeler (India) – Komkommer in yoghurt (Mauritius) – Tzatziki (Griekenland) – Atjar ketimoen (Indonesië) – Komkommer met zeewier (Japan) – Pittige komkommersla (China) – Ouderwetse komkommersla (Nederland) – Michoteta (Egypte) – Komkommer met pinda’s (Thailand) – Oi muchim (Zuid-Korea) – Kwamkwammersloeg (Nederland/Frankrijk, 17de/18de eeuw) – Cacik (Turkije)
Laatste wijziging 10 juni 2021