Naar het overzicht met komkommersalades
Oi muchim, kommersalade uit Zuid-Korea
Nog steeds ontdek ik nieuwe komkommersalades. Deze behoorlijk pittige komkommersalade uit Zuid-Korea maakt deel uit van de serie recepten voor het WK voetbal 2019 (vrouwen). Ik vind hem extra bijzonder omdat deze geen enkel zuur element bevat. Oi muchim betekent zoveel als ‘gekruide komkommer’ (oi=komkommer). Het recept heb ik ontleend aan dit blog. Als je een minder pittige salade wilt, verminder je de hoeveelheid rode peper.
1 komkommer
zout
1 kleine ui
1 bosuitje
1 knoflookteentje
2 eetl sojasaus (Kikkoman)
1 tl verkruimelde gedroogde rode peper
2 tl sesamolie van geroosterd zaad
2 tl sesamzaadjes
1 tl suiker
Snijd de komkommer in de lengte middendoor en schep de zaadlijst eruit. Snijd de komkommerhelften dan in plakjes. Bestrooi ze met zout en laat 20 minuten staan in een zeef. Dep de plakjes daarna droog.
Snijd het gepelde uitje in dunne schijfjes. Snijd het bosuitje in smalle ringetjes. Hak het knoflookteentjes fijn of pers het uit. Verwijder wel eerst de kern, zeker als die groen is. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan tot lichtbruin.
Doe alles in een kom en meng goed. Klaar.
Het recept voor pittige komkommersalade uit Zuid-Korea
Het tiende recept voor komkommersalade op Coquinaria komt uit Zuid-Korea. Bijzonder omdat er geen zuur element als azijn of yoghurt bij zit.
© Auteur