Pompoenbrood, een recept uit de 17de eeuw

3 jaar ago
Christianne

Meteen naar het recept Broden met pompoenpitten kun je tegenwoordig makkelijk kopen, maar het mooie oranje brood waarvan het recept…

Koffie zoals in Eritrea

3 jaar ago

Enige tijd geleden heb ik een opleiding tot gecertificeerd NT2-docent voltooid. Ik geef nu les in Nederlands als tweede taal…

Griet met rode bessen

3 jaar ago

Al eerder publiceerde ik op Coquinaria twee recepten uit het kookboek van Maurice Joyant, Le cuisine de monsieur Momo, célibataire.…

Een makkelijk recept voor hypocras

3 jaar ago

Na afloop van een uitgebreide maaltijd schenkt men nog steeds graag een digestief om de spijsvertering te bevorderen. Tegenwoordig is…

Gierstpudding uit Senegal

3 jaar ago

Als ik het goed zie op de kaart, is de hoofdstad van Senegal, Dakar, de meest westelijke stad van het…

Gevulde aubergines

3 jaar ago

Net als in 2018 en 2019 bij de WK's voor mannen en vrouwen, publiceer ik tijdens het EK 2020 (2021)…

Cacik

3 jaar ago

Turkse komkommersalade Dit is de twaalfde komkommersalade op Coquinaria, dit keer uit Turkije. Net als de Egyptische komkommersalade kwam ik…

Groene-theeijs uit de 19de eeuw

3 jaar ago

Meteen naar het recept Lekker likken IJs is het lekkerst als je het likt. Maar zomaar in het openbaar je…

Groene asperges met amandelsaus

3 jaar ago

Totaal anders dan witte asperges in een botersausje. Heftig van kleur, en heftig van smaak. Kortom: Spaans. Het heet almendrados…

Zalmballetjes uit de veertiende eeuw

3 jaar ago

Meteen naar het recept Voor dit gerecht heb ik twee Engelse recepten uit de veertiende eeuw gecombineerd, en bewerkt tot…