Meteen naar het recept Broden met pompoenpitten kun je tegenwoordig makkelijk kopen, maar het mooie oranje brood waarvan het recept…
Enige tijd geleden heb ik een opleiding tot gecertificeerd NT2-docent voltooid. Ik geef nu les in Nederlands als tweede taal…
Al eerder publiceerde ik op Coquinaria twee recepten uit het kookboek van Maurice Joyant, Le cuisine de monsieur Momo, célibataire.…
Na afloop van een uitgebreide maaltijd schenkt men nog steeds graag een digestief om de spijsvertering te bevorderen. Tegenwoordig is…
Als ik het goed zie op de kaart, is de hoofdstad van Senegal, Dakar, de meest westelijke stad van het…
Net als in 2018 en 2019 bij de WK's voor mannen en vrouwen, publiceer ik tijdens het EK 2020 (2021)…
Turkse komkommersalade Dit is de twaalfde komkommersalade op Coquinaria, dit keer uit Turkije. Net als de Egyptische komkommersalade kwam ik…
Meteen naar het recept Lekker likken IJs is het lekkerst als je het likt. Maar zomaar in het openbaar je…
Totaal anders dan witte asperges in een botersausje. Heftig van kleur, en heftig van smaak. Kortom: Spaans. Het heet almendrados…
Meteen naar het recept Voor dit gerecht heb ik twee Engelse recepten uit de veertiende eeuw gecombineerd, en bewerkt tot…