Haal met een dunschiller in de lengte vier repen van de schil van de aubergines. Snijd ze in de lengte doormidden.
Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de paprika’s in blokjes. Snijd ook de tomaat in blokjes. Verwijder de zaadjes van de groene pepertjes, snijd 1 pepertje in de lengte in dunne reepjes, hak de andere fijn. Hak de peterselieblaadjes ook fijn.
Verhit de olie in een grote koekenpan. Bestrooi de snijvlakken van de aubergines met zout en leg ze in de pan met het snijvlak naar beneden. Doe de deksel erop. Bak tot ze zacht zijn, 5 tot 10 minuten. Let op dat ze niet aanbranden. Haal ze uit de pan, leg op keukenpapier. Haal de olie ook uit de pan, en veeg die schoon. Schep met een lepel het binnenste vruchtvlees uit de aubergines, en hak dat fijn.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in de pan. Fruit eerst de ui, doe dan knoflook en paprikablokjes erbij. Roerbak op middelhoog vuur. Doe het gehakt erbij en bak het rul. Na 5 minuten gaan tomaten en tomatenpuree erdoor. Tot slot gaan paprikapoeder, komijnpoeder, peterselie zout en peper erbij, en het gehakte euberginevlees.
Vul de aubergines met het mengsel en leg wat reepjes groene peper erover. Zet dan een half uur in de oven op 160°C.
Je eet dit als hoofdgerecht met pilaurijst en cacik (Turkse yoghurt-komkommersalade). Die staat elders op de site.
Voor mijn dochter heb ik de vulling met vegetarisch gehakt gemaakt (merk Gourmet, maar je kunt ook een ander merk gebruiken), en dat was ook lekker. Tegenwoordig is er ook veganistisch gehakt.
Recept voor gevulde aubergines
Karniyarik is een heerlijke ovenschotel uit Turkije voor aubergines, gevuld met gehakt. Ook lekker met vegetarisch gehakt!
© Auteur
Meteen naar het recept Broden met pompoenpitten kun je tegenwoordig makkelijk kopen, maar het mooie…
Enige tijd geleden heb ik een opleiding tot gecertificeerd NT2-docent voltooid. Ik geef nu les…
Al eerder publiceerde ik op Coquinaria twee recepten uit het kookboek van Maurice Joyant, Le…
Na afloop van een uitgebreide maaltijd schenkt men nog steeds graag een digestief om de…
Als ik het goed zie op de kaart, is de hoofdstad van Senegal, Dakar, de…
Turkse komkommersalade Dit is de twaalfde komkommersalade op Coquinaria, dit keer uit Turkije. Net als…