Naar het overzicht met komkommersalades

Oi muchim, kommersalade uit Zuid-Korea

Nog steeds ontdek ik nieuwe komkommersalades. Deze behoorlijk pittige komkommersalade uit Zuid-Korea maakt deel uit van de serie recepten voor het WK voetbal 2019 (vrouwen). Ik vind hem extra bijzonder omdat deze geen enkel zuur element bevat. Oi muchim betekent zoveel als ‘gekruide komkommer’ (oi=komkommer). Het recept heb ik ontleend aan dit blog. Als je een minder pittige salade wilt, verminder je de hoeveelheid rode peper.

Bijgerecht voor 2 tot 4 personen (afhankelijk van het menu); voorbereiding 5 minuten + 20 minuten wachten; bereiding 5 minuten.

1 komkommer
zout
1 kleine ui
1 bosuitje
1 knoflookteentje
2 eetl sojasaus (Kikkoman)
1 tl verkruimelde gedroogde rode peper
2 tl sesamolie van geroosterd zaad
2 tl sesamzaadjes
1 tl suiker

Snijd de komkommer in de lengte middendoor en schep de zaadlijst eruit. Snijd de komkommerhelften dan in plakjes. Bestrooi ze met zout en laat 20 minuten staan in een zeef. Dep de plakjes daarna droog.
Snijd het gepelde uitje in dunne schijfjes. Snijd het bosuitje in smalle ringetjes. Hak het knoflookteentjes fijn of pers het uit. Verwijder wel eerst de kern, zeker als die groen is. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan tot lichtbruin.
Doe alles in een kom en meng goed. Klaar.

Het recept voor pittige komkommersalade uit Zuid-Korea
Het tiende recept voor komkommersalade op Coquinaria komt uit Zuid-Korea. Bijzonder omdat er geen zuur element als azijn of yoghurt bij zit.
© Auteur Christianne Muusers

Christianne

Share
Published by
Christianne

Recent Posts

Pompoenbrood, een recept uit de 17de eeuw

Meteen naar het recept Broden met pompoenpitten kun je tegenwoordig makkelijk kopen, maar het mooie…

3 jaar ago

Koffie zoals in Eritrea

Enige tijd geleden heb ik een opleiding tot gecertificeerd NT2-docent voltooid. Ik geef nu les…

3 jaar ago

Griet met rode bessen

Al eerder publiceerde ik op Coquinaria twee recepten uit het kookboek van Maurice Joyant, Le…

3 jaar ago

Een makkelijk recept voor hypocras

Na afloop van een uitgebreide maaltijd schenkt men nog steeds graag een digestief om de…

3 jaar ago

Gierstpudding uit Senegal

Als ik het goed zie op de kaart, is de hoofdstad van Senegal, Dakar, de…

3 jaar ago

Gevulde aubergines

Net als in 2018 en 2019 bij de WK's voor mannen en vrouwen, publiceer ik…

3 jaar ago