Kook de eieren hard. Laat ze schrikken in koud water en pel ze.
Snipper ui of sjalotjes.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem, fruit de ui met knoflook op laag vuur tot glazig. Doe de specerijen erbij en 1 eetlepel van het water. Laat vijf minuten op laag vuur doorgaren. Doe dan water, santen en bouillonblokje erbij, breng tegen de kook aan, roer goed door. Zet nu het vuur weer laag, en leg de eieren erin. Blijf al omscheppend verhitten totdat de saus dikker wordt, zo’n tien minuten. Doe nu tamarinde erbij, proef en beslis dan pas of je er zout door wil doen.
Serveer warm als bijgerecht of vegetarisch hoofdgerecht.
Het recept voor kruidige eieren met cocosmelk
Een recept voor niet-pittige, kruidige hardgekookte eieren.
© Auteur
Meteen naar het recept Broden met pompoenpitten kun je tegenwoordig makkelijk kopen, maar het mooie…
Enige tijd geleden heb ik een opleiding tot gecertificeerd NT2-docent voltooid. Ik geef nu les…
Al eerder publiceerde ik op Coquinaria twee recepten uit het kookboek van Maurice Joyant, Le…
Na afloop van een uitgebreide maaltijd schenkt men nog steeds graag een digestief om de…
Als ik het goed zie op de kaart, is de hoofdstad van Senegal, Dakar, de…
Net als in 2018 en 2019 bij de WK's voor mannen en vrouwen, publiceer ik…