Voor 6 tot 12 personen als bijgerecht, voor 3 tot 4 personen als hoofdgerecht; voorbereiding 6 minuten; bereiding 15 minuten.

1 ui of 4 sjalotjes
1 teen knoflook uit de knijper
¼ tl kruidnagelpoeder
½ tl kaneelpoeder
1 tl geelwortelpoeder
½ eetl korianderpoeder
½ tl gemberpoeder
2½ dl water
½ bouillonblokje (kippebouillon of groentebouillon)
30 gr creamed coconut (santen)
1 tl tamarindepasta
zout naar smaak (bouillonblokje is ook zout)
Voorbereiding
Kook de eieren hard. Laat ze schrikken in koud water en pel ze.
Snipper ui of sjalotjes.
Bereiding
Verhit de olie in een pan met dikke bodem, fruit de ui met knoflook op laag vuur tot glazig. Doe de specerijen erbij en 1 eetlepel van het water. Laat vijf minuten op laag vuur doorgaren. Doe dan water, santen en bouillonblokje erbij, breng tegen de kook aan, roer goed door. Zet nu het vuur weer laag, en leg de eieren erin. Blijf al omscheppend verhitten totdat de saus dikker wordt, zo’n tien minuten. Doe nu tamarinde erbij, proef en beslis dan pas of je er zout door wil doen.
Serveren
Serveer warm als bijgerecht of vegetarisch hoofdgerecht.
Het recept voor kruidige eieren met cocosmelk
Een recept voor niet-pittige, kruidige hardgekookte eieren.
© Auteur