Naar het overzicht van Tips & technieken
Zo’n keramische steen ziet er heel mooi uit als hij nieuw is. Maar hij is er om te gebruiken. Dat betekent dat er hoe dan ook vlekken op komen, en dat is helemaal niet erg. Met al die hitte zit er heus geen bacterie meer op.
O ja, een recept voor pizza staat natuurlijk ook op Coquinaria! Maar dan maak ik meestal een plaatpizza. Ik gebruik de baksteen op de barbecue, of in de oven om brood op te bakken.
Of je nu een keramische pizzasteen, leisteen of graniet gebruikt, je vet hem nooit in. Strooi er eventueel wat meel op, dat is alles.
Een hete steen moet je niet laten schrikken. Dus sprenkel er vooral geen (koud) water over om hem af te laten koelen. Laat de steen dat rustig in zijn eigen tempo doen.
Als er aanbaksels op de steen zitten, schraap je die eraf met een plastic spatel of een stevige steenborstel. Gebruik geen barbecueborstels van metaal.
Gebruik nooit afwasmiddel. Als je de (afgekoelde) steen wilt afspoelen, dan doe je dat met uitsluitend water.
Op Wikihow staan meer methoden om een pizzasteen schoon te maken.
Meteen naar het recept Broden met pompoenpitten kun je tegenwoordig makkelijk kopen, maar het mooie…
Enige tijd geleden heb ik een opleiding tot gecertificeerd NT2-docent voltooid. Ik geef nu les…
Al eerder publiceerde ik op Coquinaria twee recepten uit het kookboek van Maurice Joyant, Le…
Na afloop van een uitgebreide maaltijd schenkt men nog steeds graag een digestief om de…
Als ik het goed zie op de kaart, is de hoofdstad van Senegal, Dakar, de…
Net als in 2018 en 2019 bij de WK's voor mannen en vrouwen, publiceer ik…