2 zure appels (Granny Smith)
50 gr ontbijtspek, fijn gesneden
200 gr rundergehakt
1 flinke ui, gesnipperd
20 gr boter
zwarte peper uit de molen en zout naar smaak
½ dl appelstroop (of suikerstroop)
Verhit de boter in een kleine braadpan. Doe eerst het spek in de pan, zodra het is uitgesmolten gaan de uien erbij. Fruit tot lichtbruin, dan gaat het gehakt erbij. Bak dit gaar en rul (prakken met een vork), en zet het vuur lager. Nu gaan de appels erbij en één lepel stroop, en na vijf minuten de uitgelekte bonen. Schep om en verhit op laag vuur tot het goed heet is.
Meteen, met een pot of fles stroop op tafel.
Geen ontbijtspek en gehakt, 30 gram boter in plaats van 10 gram, en mild gekruid sojagehakt tegelijk met de appels erdoor.
Een recept voor Bruine bonen met appel en stroop
Een hartverwarmend winters gerecht dat snel klaar is, met simpele ingrediënten.
© Auteur
Meteen naar het recept Broden met pompoenpitten kun je tegenwoordig makkelijk kopen, maar het mooie…
Enige tijd geleden heb ik een opleiding tot gecertificeerd NT2-docent voltooid. Ik geef nu les…
Al eerder publiceerde ik op Coquinaria twee recepten uit het kookboek van Maurice Joyant, Le…
Na afloop van een uitgebreide maaltijd schenkt men nog steeds graag een digestief om de…
Als ik het goed zie op de kaart, is de hoofdstad van Senegal, Dakar, de…
Net als in 2018 en 2019 bij de WK's voor mannen en vrouwen, publiceer ik…