Simpel, snel, smakelijk
Andere makkelijke gerechten met bruine bonen en gehakt: Chili con carne, Keema kerrie.
Eenpansmaaltijd voor 2 tot 3 personen; voorbereiding 10 minuten; bereiding 15 minuten.
1 literblik bruine bonen
2 zure appels (Granny Smith)
50 gr ontbijtspek, fijn gesneden
200 gr rundergehakt
1 flinke ui, gesnipperd
20 gr boter
zwarte peper uit de molen en zout naar smaak
½ dl appelstroop (of suikerstroop)
Bereiding
Verhit de boter in een kleine braadpan. Doe eerst het spek in de pan, zodra het is uitgesmolten gaan de uien erbij. Fruit tot lichtbruin, dan gaat het gehakt erbij. Bak dit gaar en rul (prakken met een vork), en zet het vuur lager. Nu gaan de appels erbij en één lepel stroop, en na vijf minuten de uitgelekte bonen. Schep om en verhit op laag vuur tot het goed heet is.
Serveren
Meteen, met een pot of fles stroop op tafel.
Vegetarische variant
Geen ontbijtspek en gehakt, 30 gram boter in plaats van 10 gram, en mild gekruid sojagehakt tegelijk met de appels erdoor.
Een recept voor Bruine bonen met appel en stroop
Een hartverwarmend winters gerecht dat snel klaar is, met simpele ingrediënten.
© Auteur