Yoghurt
Yoghurt is eigenlijk een soort geconserveerde melk. Het is er in veel variaties. Van oorsprong komt yoghurt uit Azië. Dit is niet toevallig: veel Aziaten hebben, in tegenstelling tot Europeanen, een lactose-intolerantie. Yoghurt is voor hen veel beter te verteren dat melk. Yoghurt wordt gemaakt van melk die door toevoeging van bepaalde melkzuur-bacteriën aan het fermenteren is geslagen. Er zijn verschillende soorten yoghurt, afhankelijk van de gebruikte bacterie. Aan welke yoghurt je de voorkeur geeft is afhankelijk van je smaak. Ik houd van een zure yoghurt, en koop Turkse yoghurt. De ‘huisyoghurt’ van veel supermarkten vind ik te zacht van smaak. In middeleeuwse Arabische recepten wordt yoghurt aangeduid met ‘Perzische melk’. Recepten: Komkommerkoeler, Raita, Tzatziki, Arabische gehaktballetjes in auberginesaus.
Laatste wijziging juli 19, 2018