Erg lekker bij vis
Bijvoorbeeld bij warmgerookte zalm
Het recept voor deze saus kreeg ik bijna veertig jaar geleden van iemand die met een Zweed was getrouwd.
Voor ruim 2,5 deciliter saus; bereiding 10 minuten.
2 eetl mosterd
1½ eetl suiker
2 eetl witte natuurazijn
1 deciliter zonnebloemolie (of andere neutrale olie)
1 deciliter zure room
1 bos fijngehakt dillegroen
witte peper uit de molen
zout naar smaak
Bereiding
Doe mosterd, suiker, room en azijn in de blender en meng kort. Giet dan de olie er in een dun straaltje bij, terwijl de blender draait. Doe de saus in een kom, roer de dille erdoor, en maak op smaak af met peper en zout. Zet tot gebruik in de koelkast.
Serveren
Geef de saus bij geroosterde of gerookte vis, of bij gravad laks.
Een recept voor mosterd-dillesaus
© Auteur