In deze afdeling staan beschrijvingen van de ingrediënten die bij de verschillende recepten te vinden zijn. Dit is geen encyclopedie of lexicon, de informatie is tamelijk arbitrair. Veel van de informatie op deze pagina is ontleend aan The Oxford Companion to Food, van Alan Davidson. Vanwege de omvang die deze pagina kreeg, is deze nu opgesplitst: iedere pagina zijn eigen letter.
Hieronder staat een overzicht van alle ingrediënten die op de Coquinaria-site zijn beschreven, met links naar de recepten waarin ze worden gebruikt. Maar je kunt ook rechtstreeks naar de betreffende pagina gaan:
A – B – C – D – E – F – G – H – J – K – L – M – N – O – P – R – S – T – U – V – W – Y – Z
A
Aalbessen
Aardappel
Aardbeien
Abrikozen
Agar-agar
Ale en stout
Alkanet
Amandel, bitter
Amandelen, gemalen
Amandelspijs
Ambergris
Amulum
Anijs en steranijs
Annatto
Ansjovis
Appelstroop
Artisjok
Asafoetida
Asperges
Aubergine
Avocado
Azijnpoeder
B
Bacon
Balsemwormkruid
Bamboescheuten
Basterdsuiker (zie Suiker)
Bernagie (komkommerkruid)
Bessen (aalbessen)
Biergist
Bigarreaux
Blancmanger
Bloedworst
Boekweit
Boerenkool
Boter uit Isigny
Botulisme
Bouquet garni
Brandewijn
Brave hendrik
Brie
Broccoli
Broodsuiker (zie Suiker)
C
Canarij-suiker
Cardamom (of kardemom)
Carrageen
Cashewnoten
Cassia
Chorizo
Cichorei
Citroenzuur
Citrusvruchten
Coburger ham
Cocos (of kokos)
Craponne of Salers
Cubebe peper
Custardpoeder
D
Daikon
Defrutum
Denbu
Djahé zie Gemberpoeder
Djeroek poeroet
Doperwtjes
Dragon
Druifkruid
E
Eekhoorntjesbrood
Eenkoorn
Eetbare bloemen
Eisbein
Emping
Erwten
F
Fenegriek
Fijne specerijen
Filo deeg
Folium indicum
Fruitjes.
Fruits de mer
G
Galanga
Ganzevet
Garnalen
Garum zie Vissaus
Gecondenseerde melk zie Melk
Geelwortel
Gelatine
Gemberpoeder
Gemberwortel raspen
Gerst en gierst
Ghee
Ginkgo-noten
Gist
Goela djawa
Gorgonzola
Goudrenet
Goudsbloem
Granaatappel
Grand Marnier
Grappa
Groene peperkorrels
Groot hoefblad
Grutten
Gruyère
Guiness bier
H
Hanekam
Harusame
Hertshoorn
Hoisin
Hoorn-van-overvloed (Trompette de la mort)
Hopjes (Haagse)
Huisenblas, vislijm, isinglass
Hysop
J
K
Kaasjeskruid
Kampyo
Kanten
Kapoen
Kappertjes
Kardemom zie Cardamom
Kastanjes
Katsuoboshi
Kattekruid
Kemirie
Kerriepoeder
Ketjap zie Sojasaus
Koenjit zie Geelwortel
Kokosnoot zie Cocos
Kombu zeewier
komijn
Komkommer
Komkommerlucht
Konijnen
Koriander
Krenten zie Rozijnen
Kruidnagel
Kruisbessen
Kruizemunt
Kurkuma zie Geelwortel
Kuzu
Kvass
Kwark
Kweeën
L
Lamprei
Lange peper
Laos zie Galanga
Lavas
Liquamen zie Vissaus
M
Macédoine
Madeira
Maïs
Maggi aroma
Makreel
Marjolein
Marsalawijn
Melk
Merg
Mirin
Miso
Mispel
Mochi
Morieljes
Most
Mosterd
Mosterdpoeder
Mosterdzaad
Mousseron
Mozzarella
Murri
Muskus
N
O
Oenogarum
Oestersaus
Ons
Ontbijtspek
Oranjebloesemwater
Ossetong (tuinkruid)
Ossewit
P
Paling
Pancetta
Paprikapoeder (geroosterd)
Paradijskorrels
Parmezaanse kaas
Passum
Pastinaak
Patentbloem
Patrijs
Pekelzout
Peperkoek
Pernod
Petehbonen
Pimentbessen
Pimpernel
Pinda
Pinot noir
Pistache
Pomerans
Pruim
R
Raapolie
Reuzel
Ricotta
Rijst
Rijstazijn
Rijstebloem
Rijstwijn
Rivierkreeft
Rogge
Rookworst
Rozenwater
Rozijnen
Rucola
Rum
S
Saffraandraadjes
Sake
Salie
Salsiccia
Sambal
Sandelhout
Sanshopeper
Santen zie Cocos
Sembei
Sereh
Sesamolie
Sesamzaad
Shii-take
Silphium
Sina(a)sappel zie Citrusvruchten
Snoek
Soba
Soda
Sodawater
Sojasaus
Speculaaskruiden
Spekbokking
Spelt
Spinazie
Spuitfondant
Srirachasaus
Staartvet
Sukade
Suiker
Sulfiet
Szechuan peper
T
Tahini
Tahoe
Takuan
Tamarinde
Taotjo
Tapioca
Tarwe
Tempeh
Tomatenketchup
Tournesol
Trassi
Truffel
U
V
Vanille
Varkensmaag
Varkensnet
Venkel
Verjus
Vermouth
Ve-tsin, aji-nomoto of MSG
Vin santo
Vissaus – Aziatisch
Vissaus – Romeins
W
Wakame
Wasabi
Washi papier
Wilde cichorei
Wilde eend
Wijnruit
Worcestershiresaus
Y
Z
Zeeëgeltjesglazuur
Zeekraal
Zuring
Zuurdesem
Zuurkool
Zuurkoolspek
Zwezerik
Laatste wijziging december 13, 2020